x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un asociat al lui Paul Manafort a fost pus sub acuzare

Un asociat al lui Paul Manafort a fost pus sub acuzare

01 Sep 2018   •   11:30
Un asociat al lui Paul Manafort a fost pus sub acuzare

Un fost asociat al lui Paul Manafort, fost director de campanie al lui Donald Trump găsit vinovat de fraudă fiscală şi bancară, a admis vineri în faţa instanţei că a plătit o sumă de bani din partea unui responsabil politic ucrainean comitetului de organizare a învestirii lui Donald Trump, relatează AFP. 

Un tribunal federal din Washington l-a inculpat pe Sam Patten la finalul unei anchete legate de cea a procurorului special Robert Mueller. 

Acesta din urmă anchetează asupra unei posibile înţelegeri secrete între Moscova şi echipa de campanie a lui Donald Trump în 2016 şi a strâns probe care l-au trimis pe Paul Manafort în faţa justiţiei. 

Sam Patten a încheiat un acord cu procurorii în care recunoaşte că nu a declarat activităţile sale de lobbyist în favoarea partidului ucrainean prorus Blocul Opoziţiei căruia Paul Manafort i-a acordat de asemenea consultanţă. 

Faptul că un singur capăt de acuzare a fost reţinut împotriva lui este condiţionat de cooperarea sa cu serviciile procurorului Robert Mueller. 

Potrivit unor documente de justiţie, Sam Patten a primit un milion de dolari între 2015 şi 2017 pentru activitatea sa pe lângă Blocul Opoziţiei. 

El a încercat printre altele să organizeze întâlniri între "un eminent oligarh ucrainean" şi membri ai Congresului Statelor Unite, potrivit aceleiaşi surse. 

În ianuarie 2017, el a mai aranjat ca acest oligarh ucrainean să fie prezent la ceremonie de învestire a lui Donald Trump. 

Pentru aceasta, ucraineanul i-a plătit 50.000 de dolari lui Sam Patten şiunui alt intermediar, ceea ce este ilegal. 

Sam "Patten ştia la acea dată că comitetul de organizare a învestiturii prezidenţiale nu putea accepta bani din partea unor entităţi străine", potrivit documentelor acuzării.

AGERPRES

×