x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un nou colet suspect adresat canalului CNN

Un nou colet suspect adresat canalului CNN

29 Oct 2018   •   19:47
Un nou colet suspect adresat canalului CNN

Un nou colet suspect adresat CNN a fost interceptat luni dimineaţă într-un oficiu poştal din Atlanta, a anunţat canalul american de informaţii non-stop, deja vizat săptămâna trecută de o serie de colete-capcană trimise unor critici ai lui Donald Trump, relatează France Presse. 

Sediul canalului, situat la Atlanta (Georgia), nu se confruntă cu "nicio ameninţare iminentă", a declarat într-un comunicat preşedintele său, Jeff Zucker, precizând că din 24 octombrie "toate trimiterile, către toate birourile CNN din ţară, sunt examinate în instalaţii externe". 

"Aşadar, acest pachet nu ar fi sosit direct la CNN Center, chiar dacă nu ar fi fost interceptat în prealabil", a adăugat el. 

Biroul din New York al canalului - denunţat adesea de Donald Trump, care îl acuză de critici sistematice la adresa preşedinţiei sale - a fost evacuat la 24 octombrie după descoperirea unui prin colet suspect. 

Acesta era adresat lui John Brennan, fost director al CIA şi comentator la CNN foarte critic faţă de Trump.

Un alt colet trimis la CNN a fost interceptat două zile mai târziu la un oficiu poştal din New York. De data aceasta, el era destinat fostului director de informaţii James Clapper, care este de asemenea foarte critic faţă de preşedintele american şi care vorbeşte frecvent la acest post. 

Cesar Sayoc, un simpatizant pro-Trump având multe antecedente penale, a fost arestat câteva ore mai târziu şi inculpat pentru cinci capete de acuzare federale, inclusiv trimitere ilegală de explozivi, riscând până la 48 de ani de închisoare. 

El este acuzat că a trimis cel puţin treisprezece bombe artizanale unor personalităţi critice faţă de Donald Trump, inclusiv adversara sa democrată la prezidenţialele din 2016 Hillary Clinton şi fostul preşedinte Barack Obama. 

Bărbatul de 56 de ani urma să compară luni după-amiază în faţa unui tribunal din Florida.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: cnn colet suspect