x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un ofțier a murit din cauza rănilor suferite în timpul asaltului de la Capitoliu. Bilanțul deceselor a ajuns la cinci persoane

Un ofțier a murit din cauza rănilor suferite în timpul asaltului de la Capitoliu. Bilanțul deceselor a ajuns la cinci persoane

08 Ian 2021   •   10:41
Un ofțier a murit din cauza rănilor suferite în timpul asaltului de la Capitoliu. Bilanțul deceselor a ajuns la cinci persoane

Un ofițer de poliție a murit, joi noapte, din cauza rănilor suferite în urma atacului susținătorilor lui Donald Trump, a anunțat Poliția Capitoliului. Bilanțul victimelor a ajuns la cinci morți.

„Ofițerul Brian Sicknick a fost în mijlocul atacurilor de miercuri, 6 ianuarie, de la Capitoliu și a suferit răni grave în urma altercațiilor cu protestatarii. După ce s-a întors la divizia sa, s-a prăbușit. A fost transportat la spital, unde a murit din cauza rănilor.”, a declarat un reprezentat al poliției, potrivit CNN.

Brian Sicknick lucra la unitatea de poliție de la Capitoliu din 2008.  

Moartea ofițerului va fi anchetată de Poliția Metropolitană.

Poliția a declarat, joi, că susținătorii au atacat ofițerii folosind țevi de metal și gaze lacrimogene. Peste 50 de polițilti au fost răniți în urma altercațiilor, iar mai mulți se află în prezent internați la spital cu răni grave, potrivit autorităților.

De asemenea, patru dintre protestatarii care au luat cu asalt clădirea Capitoliului au murit în urma confruntărilor cu poliția. Una dintre victime, Ashli Babbitt, militar și o susținătoare a președintelui Donald Trump, a murit împușcată.

52 de persoane au fost arestate în timpul protestelor de miercuri. În prezent, Poliția și FBI caută să-i identifice pe cei care au luat cu asalt Capitoliul. Se oferă recompense de până la 1.000 de dolari pentru cine ajută la identificarea lor.

 

×
Subiecte în articol: capitoliu donald trump politie decese bilanţ