x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ungaria a început planificările pentru gardul de la graniţa cu România

Ungaria a început planificările pentru gardul de la graniţa cu România

16 Sep 2015   •   11:03
Ungaria a început planificările pentru gardul de la graniţa cu România
Sursa foto: Foto: MTI

Topografi şi ingineri militari ungari au fost văzuţi miercuri planificând traseul gardului ce ar urma să fie construit la frontiera cu România, în prelungirea celui de la graniţa cu Serbia, relatează Reuters.

Ministrul de externe ungar Peter Szijjarto a anunţat marţi că guvernul de la Budapesta a decis să înceapă pregătirile în teren pentru extinderea la graniţa cu România a gardului pe care îl construieşte la frontiera cu Serbia, pentru a face faţă unei eventuale schimbări a rutei folosite de imigranţi.

''Am luat decizia de a începe lucrările pregătitoare pentru construirea unui gard începând de la graniţa ungaro-sârbo-română pe o lungime rezonabilă, în eventualitatea mutării presiunii migraţioniste în direcţia României'', a spus şeful diplomaţiei ungare.

Szijjarto a precizat că măsura este necesară întrucât traficanţii de persoane care acţionează de-a lungul graniţei cu Serbia îşi modifică ruta către graniţa cu România şi este probabil ca presiunea migraţionistă să se mute în direcţia României.

Ulterior, premierul român Victor Ponta a declarat că decizia Ungariei de a ridica un gard la graniţe nu rezolvă nimic din problemă refugiaţilor şi "scoate Ungaria din Europa".

×