x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe UPDATE Forțele ruse au lovit ținte militare din orașul Liov. Incendiu de proporții la o instalație petrolieră

UPDATE Forțele ruse au lovit ținte militare din orașul Liov. Incendiu de proporții la o instalație petrolieră

27 Mar 2022   •   18:08
UPDATE Forțele ruse au lovit ținte militare din orașul Liov. Incendiu de proporții la o instalație petrolieră

Ținte militare din orașul Liov, situat în vestul Ucrainei, au fost lovite cu rachete de croazieră de înaltă precizie de către forțele ruse, a anunțat Ministerul Apărării de la Moscova, citat de Reuters.

Un incendiu uriaș a izbucnit, duminică, la o instalație petrolieră din nord-vestul Ucrainei. Flăcările au apărut în urma unui atac cu rachete al armatei ruse.

Numeroși pompieri se află la fața locului și au reușit să izoleze incendiul.

Rusia a lovit ținte militare din orașul Liov, aflat în vestul Ucrainei, cu rachete de croazieră de înaltă precizie, a anunțat Ministerul rus al Apărării.

Rușii au tras asupra depozitului de combustibil folosit de forțele ucrainene și a folosit rachete de croazieră pentru a lovi o fabrică din oraș utilizat pentru repararea sistemelor antiaeriene, stațiilor radar și lunetelor pentru tancuri.

ȘTIRE INIȚIALĂ Au fost folosite rachete cu rază lungă de acțiune asupra unui depozit de combustibil situat în apropiere de Liov, precum și rachete de croazieră pentru a lovi o fabrică din oraș, folosită pentru repararea sistemelor antiaeriene, stațiilor radar și lunetelor pentru tancuri.

„Forțele armate ale Federației Ruse continuă acțiunile ofensive ca parte a operațiunii militare speciale”, a declarat purtătorul de cuvânt al ministerului, Igor Konashenkov.

Rusia a folosit, de asemenea, rachete cu rază lungă de acțiune pe mare pentru a distruge un arsenal de rachete S-300 și o serie de drone.

Armata rusă a început să distrugă depozitele ucrainene de combustibil și alimente, ceea ce înseamnă că autoritățile vor trebui să disperseze stocurile în viitorul apropiat, a spus consilierul ministrului ucrainean de Interne, Vadym Denysenko.

ȘTIRE INIȚIALĂ Orașul Liov, situat în vestul Ucrainei, se află sub bombardamentele forțelor ruse. 

„Au avut loc două lovituri cu rachete în limitele orașului Liov”, a anunțat guvernatorul regional Maksym Kozytskyy pe Telegram.

Cinci persoane sunt rănite. 

Anterior, autoritățile din regiunea Liov au recomandat populației să se adăpostească.

„Au avut loc trei explozii puternice lângă Liov din direcția Krivchitsi, acum există o avertizare de raid aerian, așa că păstrați-vă calmul și adăpostiți-vă”, anunța guvernatorul.

In filmări se observă o coloană uriașă de fum, provenită, potrivit martoilor, de la un depozit de carburanți lovit de rachetele rusești.

Liov este cel mai mare oraș din apropierea graniței cu Polonia.

Astăzi, președintele american Joe Biden se află la Varșovia unde a vizitat o tabără de refugiați unde a spus că Vladimir Putin este "un măcelar". 

 

 

 

 

×
Subiecte în articol: liov