x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Uruguay ar putea fi primul stat în care cultivarea, vânzarea şi consumul de marijuana devin legale

Uruguay ar putea fi primul stat în care cultivarea, vânzarea şi consumul de marijuana devin legale

01 Aug 2013   •   23:27
Uruguay ar putea fi primul stat în care cultivarea, vânzarea şi consumul de marijuana devin legale

Camera inferioară din parlamentul statului Uruguay a votat, azi, pentru legalizarea marijuanei. Proiectul legislativ urmează să fie votat şi în Senat, cel mai probabil în luna octombrie.

În cazul în care proiectul va fi adoptat în forma în care a fost propus, Uruguay ar deveni prima ţară din lume în care este legal să cultivi, să vinzi şi să consumi acest drog.

Marijuana este legală şi în alte state, însă doar în anumite condiţii. Astfel, drogul poate fi consumat doar în scopuri medicale sau locuri special amenajate, or, în alte cazuri, nu se vorbeşte de legalizare, ci doar de dezincriminarea posesiei, fiind însă interzise vânzarea sau cultivarea. 

Susţinătorii legii spun că legalizarea totală va duce la diminuarea influenţei grupărilor criminale care controlează piaţa drogurilor. Opozanţii spun, însă, că adoptarea legii, în forma actuală, violează tratatele internaţionale semnate de Uruguay.

×
Subiecte în articol: marijuana uruguay