x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe UTILE - Asistenta legala pentru imigranti

UTILE - Asistenta legala pentru imigranti

14 Feb 2005   •   00:00

Romanii din Italia pot obtine asistenta legala gratuita in aceasta tara, dar trebuie sa indeplineasca anumite conditii pentru a beneficia de serviciile unui avocat fara sa-l plateasca pentru serviciile prestate.

GHID. Romanii din Italia pot obtine asistenta legala gratuita
"Ghidul lucratorului roman in Italia" arata ce conditii trebuie indeplinite. Legea italiana prevede posibilitatea "apararii gratuite" ("patrocinio a spese dello Stato" sau "gratuito patrocinio") a cetateanului fara posibilitati materiale atat in cazul unui aparator din oficiu, cat si al unui aparator de incredere. In acest caz, cheltuielile avocatului si a asistentilor sai vor fi platite de statul italian. In cazul in care va fi admisa apararea gratuita, avocatul si asistentul sau nu pot cere si nici lua de la persoana aparata nici un fel de plata sau de compensatie. Orice fel de acord contrariu acestuia va fi anulat, iar incalcarea acestei interdictii reprezinta un act de comportament profesional ilegal. Admiterea la apararea gratuita este valabila pentru orice tip de proces sau etapa a acestuia si pentru toate procedurile legate de el.

CONDITII. Pentru a fi admis la apararea gratuita, solicitantul trebuie sa indeplineasca anumite conditii. Apararea gratuita poate fi admisa oricarei persoane cu un venit anual inferior sumei de 9.296,22 Euro (in baza ultimei declaratii de venit).

Daca persoana interesata locuieste impreuna cu sotul/sotia sau cu alte rude, venitul se calculeaza facand suma veniturilor primite in aceeasi perioada de timp de fiecare membru al familiei, inclusiv persoana care cere apararea din oficiu.

×
Subiecte în articol: diaspora