x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe UTILE: Biserica romaneasca nu va fi demolata

UTILE: Biserica romaneasca nu va fi demolata

04 Feb 2005   •   00:00

5 FEBRUARIE 2005
O delegatie a romanilor din Timoc a fost primita miercuri, 2 februarie, de Ministrul Cultelor de la Belgrad si a plecat cu promisiunea ca biserica romaneasca nu va fi demolata de autoritati. Romanii au cerut Ministerului sarb al Cultelor o retragere a ordinului de demolare a bisericii romanesti din Malainita pe care preotul Aleksandrovic a construit-o pe proprietatea sa din banii adunati de comunitatile de romani din toata lumea.

Grupul delegat a fost format din Bojan Aleksandrovic, preotul roman din Malainita, Dusan Prvulovic, presedintele Comitetului pentru Drepturile Omului din Negotin, Dragomir Dragic, presedintele Forumului pentru Cultura Romanilor din Bor, Predrag Balasevic, presedintele Partidului Democrat al Romanilor din Serbia, si Zavisa Zurz, presedintele asociatiei culturale "Ariadnae Filum", informeaza Romanian Global News.

Ministrul Cultelor a mai promis ca va vizita zona si va discuta cu primarul comunei Negotin si cu episcopul Timocului, Iustin, despre situatia romanilor. Reprezentantii romanilor din Timoc s-au intalnit si cu Petar Ladjevic, secretarul Departamentului pentru Minoritatile Nationale din cadrul Guvernului Serbiei, care a promis ca, la data de 12 februarie, va veni la Negotin tot pentru discutii cu autoritatile locale. (Ana-Maria Luca)

×
Subiecte în articol: diaspora