x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe VIDEO - "Arma" pe care poliţia olandeză vrea să o folosească împotriva dronelor

VIDEO - "Arma" pe care poliţia olandeză vrea să o folosească împotriva dronelor

01 Feb 2016   •   20:39
VIDEO - "Arma" pe care poliţia olandeză vrea să o folosească împotriva dronelor

Cursa de înarmare împotriva dronelor cu scopuri necunoscute a devenit din ce în ce mai serioasă, iar unele firme din domeniul tehnologiei dar şi poliţia caută modalităţi diverse pentru blocarea acestora, folosind emiţătoare radio de bruiaj sau alte drone care folosesc plase speciale pentru capturarea dronelor nedorite, scrie theverge.com.

Poliţia olandeză propune, însă, o idee naturală şi cât se poate de interesantă, aruncând în lupta împotriva dronelor manevrate de infractori vulturi care să le doboare. Astfel, poliţiştii olandezi au început un parteneriat cu firma Guard From Above care dresează vulturi pentru a vedea dacă aceste păsări de pradă pot fi învăţate să doboare drone.

În videoclipul demonstrativ se poate vedea cum un vultur atacă din zbor o dronă DJI Phantom. Deocamdată, nu se ştie cu precizie dacă acest tip de manevră este periculoasă pentru păsări, însă se ia în calcul chiar realizarea unui echipament de protecţie pentru vulturi, a spus unul din reprezentanţii Guard From Above.

Păsările văd drona ca pe o pradă şi după ce o capturează o duc într-un loc sigur, unde nu se află alte păsări sau oameni, iar tocmai acest lucru încercăm să facem prin intermediul acestui proiect, a declarat Marc Wiebes, purtător de cuvânt al proiectului.

Oricine poate deţine o dronă, iar acest lucru este periculos pentru că ea poate fi folosită în scopuri greşite, a declarat purtătorul de cuvânt la poliţiei olandeze, potrivit dutchnews.nl, adăugând că ''drona este un echipament multifuncţional care poate fi folosit chiar pentru lansarea unor atacuri''.

Pe lângă eventuala folosire a vulturilor, autorităţile olandeze au în vedere achiziţionarea unor sisteme tehnologice de ultimă generaţie capabile să preia controlul asupra dronei periculoase. O altă variantă luată în discuţie de poliţie este dotarea cu alte drone care să poată trage asupra celor folosite în scopuri criminale.

Proiectul se află momentan în faza de testare, iar dacă rezultatele vor fi mulţumitoare poliţia olandeză va implementa această opţiune de folosire a vulturilor pentru capturarea dronelor manevrate de criminali sau terorişti. O decizie concretă va fi luată în câteva luni, potrivit dutchnews.nl.




×
Subiecte în articol: drone vulturi politia olandeza