x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe (VIDEO) S-a rătăcit în Munţii Anzi şi a supravieţuit 4 luni mâncând şobolani

(VIDEO) S-a rătăcit în Munţii Anzi şi a supravieţuit 4 luni mâncând şobolani

09 Sep 2013   •   18:56
(VIDEO) S-a rătăcit în Munţii Anzi şi a supravieţuit 4 luni mâncând şobolani
Sursa foto: Agustin Moya/Clarin.com

Raul Fernando Gomez Circunegui, din Uruguay, a supravieţuit patru luni în Munţii Anzi, la aproape 3.000 de metri altitudine, hrănindu-se cu şobolani şi smochine.

Bărbatul de 58 de ani plecase în luna mai, pe motocicletă, cu scopul de a traversa munţii şi a ajunge în Argentina. Motocicleta lui s-a stricat, însă, acesta fiind nevoit să pornească pe jos. În timpul unui viscol, Gomez s-a rătăcit de la drum şi nu a mai putut continua călătoria.

Acesta a găsit un adăpost la altitudinea de 2.840 de metri, în care a găsit câteva alimente, în principal zahăr şi smochine. Totuşi, dieta bărbatului a constat mai mult în şobolani.

Gomez a fost găsit sâmbăta trecută de funcţionarii argentinieni ai districtului San Juan, care se deplasaseră la faţa locului pentru a măsura nivelul zăpezilor.

Gomez, care abia mai putea merge, a reuşit să iasă pe uşa adăpostului, când a auzit elicopterul funcţionarilor şi să ceară ajutor.

"Este un miracol. Încă nu ne vine să credem. L-am lăsat să vorbească cu soţia, cu mama şi cu fiica lui. L-am întrebat: 'Eşti credincios?'. 'Nu', mi-a zis, 'dar o să fiu de acum înainte'", a declarat Jose Luis Gioja, guvernatorul statului San Juan.

În timpul celor patru luni petrecute pe munte, Gomez a slăbit 20 de kilograme.

Doctorul care l-a examinat pe Gomez s-a arătat surprins de rezistenţa acestuia.

"Este un pacient hipertensiv, fumător şi subnutrit. Dar se va face bine şi în câteva zile îl vom externa", a spus medicul.

Salvarea bărbatului rătăcit în Anzi

×
Subiecte în articol: muntii anzi supravietuitor