x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Vietnam: 29 de morți și 21 de dispăruți în urma inundațiilor

Vietnam: 29 de morți și 21 de dispăruți în urma inundațiilor

11 Oct 2017   •   22:00
Vietnam: 29 de morți și 21 de dispăruți în urma inundațiilor

Cel puţin 23 de persoane au fost declarate decedate miercuri în inundaţiile din Vietnam, numărul morţilor provocate de depresiunea tropicală care a lovit această ţară crescând la 29, în timp ce căutările în cazul altor 21 de persoane date dispărute continuă, informează DPA.

Provincia Thanh Hoa a raportat opt decese, în timp ce provinciile Nghe An şi Hoa Binh au anunţat fiecare câte şase, a informat Comitetul naţional pentru căutare şi salvare în raportul său către guvern.

Alte trei decese au fost semnalate în provinciile Yen Bai şi Quang Tri.

Printre dispăruţi se numără patru persoane luate de ape miercuri după amiaza, după prăbuşirea unui pod din Yen Bai ca urmare a inundaţiilor, a indicat Tran Hung, directorul departamentului pentru agricultură şi dezvoltare rurală la nivel de provincie. Un reporter de la agenţia de ştiri vietnameză, care raporta despre intemperii de pe podul respectiv, figurează printre cei daţi dispăruţi.

Doi poliţişti de frontieră au dispărut, de asemenea, după ce au mers să verifice măsurile luate împotriva inundaţiilor în Thanh Hoa marţi seara, atunci când maşina lor a fost măturată de ape la trecerea unui râu.

Inundaţiile au distrus 62 de case şi au inundat alte 6.000 de locuinţe, împreună cu circă 50.000 de hectare de culturi, a precizat Comitetul menţionat, adăugând că inundaţiile au provocat, de asemenea, moartea a 3.500 de păsări de curte.

Doar în provincia Nghe An, în cazul a 1.300 de familii apa din case a atins un metru.

Autorităţile au mobilizat circa 7 000 de persoane, în special soldaţi şi poliţişti, pentru evacuarea a aproape 8.000 de rezidenţi.

În ultimele trei zile depresiunea tropicală a provocat ploi abundente în centrul şi în nordul Vietnamului, fiind înregistraţi până la 515 milimetri de precipitaţii în centrul ţării.AGERPRES

×
Subiecte în articol: Vietnam