x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Donald Trump se întâlnește astăzi cu Viktor Orban în Florida. Premierul Ungariei l-a evitat pe Biden la summitul NATO

Donald Trump se întâlnește astăzi cu Viktor Orban în Florida. Premierul Ungariei l-a evitat pe Biden la summitul NATO

de Redacția Jurnalul    |    11 Iul 2024   •   12:45
Donald Trump se întâlnește astăzi cu Viktor Orban în Florida. Premierul Ungariei l-a evitat pe Biden la summitul NATO
Sursa foto: Hepta

Viktor Orban intenționează să zboare joi la Mar-a-Lago pentru a se întâlni cu Donald Trump, a declarat pentru Guardian o sursă apropiată premierului maghiar, care încearcă să negocieze un acord de pace în Ucraina fără a consulta alte națiuni UE sau administrația Biden.

Viktor Orban a înfuriat cea mai mare parte a NATO întâlnindu-se cu Putin și Xi, evitându-l în același timp pe Biden, în timp ce încearcă să negocieze o soluție pentru războiul din Ucraina.

Joi, premierul ungar intenționează să zboare la Mar-a-Lago pentru a se întâlni cu Donald Trump, a declarat pentru Guardian o sursă apropiată lui Orban, care încearcă să negocieze un acord de pace fără a consulta alte națiuni UE sau administrația Biden.

În schimb, el l-a evitat efectiv pe Joe Biden la summitul NATO din această săptămână și nu a solicitat o întâlnire bilaterală cu președintele SUA, potrivit a trei surse familiare cu pregătirile pentru summit.

Premierul ungar a încercat în liniște să negocieze o soluție la războiul din Ucraina, având în vedere o realegere a lui Trump. Avansul lui Trump în sondajele prezidențiale a fost consolidat de prestația lamentabilă a lui Biden la dezbateri și de întrebările privind acuitatea sa mentală și vârsta.

Orban, care s-a întâlnit și cu Volodimir Zelenski la Kiev la începutul acestei luni, a încercat să determine Ucraina și Rusia să se așeze la masa negocierilor directe, discuții pe care Zelenski le-a exclus în trecut.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Viktor Orban donald trump