x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe 'YouTube are sânge pe mâini', acuză manifestanţii la Londra

'YouTube are sânge pe mâini', acuză manifestanţii la Londra

10 Mai 2019   •   17:54
'YouTube are sânge pe mâini', acuză manifestanţii la Londra

Douăzeci de femei, acoperite de o vopsea roşie care imita sângele, au manifestat vineri în faţa birourilor YouTube de la Londra, acuzând platforma că a contribuit la încurajarea atacurilor cu arme albe prin faptul că găzduieşte înregistrări video cu caracter violent, transmite AFP.

''Suntem aici pentru a arăta YouTube că are sânge pe mâini'', a declarat Elaine Donnellon (43 de ani), co-fondatoare a mişcării Operation Shutdown, care a fost lansată în urmă cu două săptămâni şi reuneşte femei şi bărbaţi îndoliaţi de multiplicarea atacurilor cu cuţite.

Concret, sunt vizate de înregistrările publicate de YouTube şi realizate pe muzică 'drill', un curent al hip-hop-ului extrem de popular printre tinerii din Londra, însă criticat pentru textele violente şi imaginile războinice.

Prin aceste înregistrări video, ''YouTube favorizează promovarea şi glorificarea armelor ilegale precum pistoale, cuţite, macete şi permite difuzarea de ameninţări cu utilizarea lor pentru a mutila, a tortura sau a ucide'', a denunţat Operation Shutdown. 

Mişcarea se pronunţă pentru o revizuire a sistemului de semnalare a înregistrărilor video, în opinia sa prea lent.

Potrivit Biroului de statistici naţional (ONS), 285 de persoane au fost ucise cu arme albe în perioada aprilie 2017 - martie 2018 în Anglia şi Ţara Galilor, un record trist după debutul publicării statisticilor ONS, în 1946.

Un sfert dintre aceste victime erau tineri cu vârste cuprinse între 18 şi 24 de ani.

În luna martie, guvernul britanic a anunţat alocarea a 100 de milioane de lire sterline (116 milioane de euro) pentru poliţie în vederea combaterii acestor atacuri.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: youtube protest londra