x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Zonă roșie: Amenzi URIAȘE pentru turiști în Portofino

Zonă roșie: Amenzi URIAȘE pentru turiști în Portofino

de Redacția Jurnalul    |    16 Apr 2023   •   18:40
Zonă roșie: Amenzi URIAȘE pentru turiști în Portofino
Sursa foto: Hepta

A revenit „zona roșie” în Portofino, fără nicio legătură însă cu Covid. Turiștii au voie să se plimbe în zona centrală, să facă cumpărături sau să se stea în restaurante, dar nu vor avea voie să se oprească sau să creeze aglomerație.

Primarul din Portofino, Matteo Viacava, a explicat cea mai recentă ordonanță prin faptul că Portofino "aparține tuturor", motiv pentru care nu poate fi blocat de numeroșii turiști pentru că "nu este corect".

"O bijuterie trebuie respectată", a spus primarul.

Astfel, începând din acest weekend și până pe 15 octombrie, localitatea va avea "o zonă roșie" între celebra Piazzetta, Calata Marconi și băile publice Pier Umberto I.

Aici va fi interzisă "oprirea persoanelor” din cauza problemelor legate de fluiditatea circulației pietonale și auto.

Prin urmare, de la primele ore ale dimineții și până la ora 18.00, turiștii vor putea să intre în piață, să se plimbe, să facă cumpărături sau să se așeze în restaurante, dar nu vor avea voie să se oprească sau să creeze aglomerație.

Amenzile vor fi cuprinse între 65 și 275 de euro.

Localitatea, care are origini străvechi și este menționată de Plinius Delphini, a străbătut secolele rămânând mereu aceeași: construită în jurul faimoasei piazzetta cu casele sale cu terase colorate în nuanțe liguriene. Pe lângă vedetele de la Hollywood, care erau „acasă” în Portofino în anii Dolce Vita, localitatea a atras mereu artiști și intelectuali. Guy de Maupassant obișnuia să își acosteze iahtul "Bel Ami" în portul de agrement, în timp ce Truman Capote se simțea bine în liniștea satului. Michele Cascella a pictat peisajul din Portofino pe numeroase pânze.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Portofino Amenzi URIAȘE turişti