x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Bamboo: lege şi anchetă marca familia Prună

Bamboo: lege şi anchetă marca familia Prună

de Ion Alexandru    |    24 Ian 2017   •   14:12
Bamboo: lege şi anchetă marca familia Prună
Sursa foto: ILIE BUMBAC / AGERPRES FOTO

Coincidențe stranii apar în modul în care este anchetat incendiul care a distrus Clubul Bamboo din Capitală. Procurorul de caz este Mihai Prună, fratele fostului ministru tehnocrat al Justiției, Raluca Prună, membră a Guvernului Cioloș, care, în augst 2016, a prorogat pentru 30 iunie 2017 termenul până la care localurile au obligația de a obține autorizația ISU. În timp ce patronii Bamboo vorbesc despre existența unei mâini criminale care ar fi pus focul, anchetatorii susțin că nu există niciun indiciu în acest sens.

 

Joshua Castellano, principalul acționar al Clubului Bamboo, a declarat, ieri, la Poliția Capitalei, la ieșirea de la audieri, că localul se afla în curs de obținere a autorizației de prevenire și stingere a incendiilor, operațiune care urma să se finalizeze până în data de 30 iunie 2017.

Ancheta, în acest caz, este condusă de procurorul Mihai Prună, de la Parchetul Tribunalului București, care este nimeni altul decât fratele fostului ministru al Justiției din Cabinetul Cioloș, Raluca Prună. În data de 24 august 2016, Guvernul Cioloș a emis Ordonanța nr. 17/2016, prin care termenul de obținere a autorizației de securitate la incendii, prevăzut la articolul 30, alineatul 4, indice 1, din Legea nr 307/2006, a fost prorogat până la data de 30 iulie 2017. Acest fapt a făcut ca patronii de cluburi să nu fie obligați, până la acea dată, să obțină aceste autorizații, iar autoritățile să nu poată sancționa localurile pentru lipsa acestor documente. Ordonanța a fost semnată de premierul Dacian Cioloș, de ministrul de Interne Petre Tobă și de vicepremierul Vasile Dâncu, și a fost avizată, din punctul de vedere al legalității, de Ministerul Justiției, condus de Raluca Prună.

 

Procurorul Prună, fost consilier al ministrului Justiției

“Jurnalul Național” a descoperit faptul că, în 2008, procurorul Mihai Prună deținea funcția de consilier personal la cabinetul ministrului Justiției de la acea dată, Cătălin Predoiu, în prezent lider al PNL. Ulterior, din anul 2009, a deținut calitatea de auditor pe justiție la Institutul Național al Magistraturii, iar în 2012 și-a început cariera de procuror stagiar la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 București. În 2008, când Mihai Prună era consilier al ministrului Justiției, a primit din partea surorii sale, Raluca Prună, o donație în bani, în valoare de 25.000 de euro.

Ancheta privind incendiul de la “Bamboo” continuă. Polițiștii au audiat, ieri, mai multe persoane, printre care și pe acționarul Joshua Castellano. Acesta a declarat că incendiul a izbucnit într-un spațiu nefuncțional al localului, însă consideră ciudat modul în care s-a propagat focul. Focarul a fost lichidat complet, ieri, de către pompierii bucureșteni, anchetatorii urmând să primească rezultatele unei expertize comandate la INSEMEX Petroșani. Avocatul Cătălin Dancu a precizat că, din datele pe care anchetatorii le au la dosar, rezultă că incendiul ar fi fost pus cu intenție. Pe de altă parte, polițiștii au precizat, pe surse, că nu există indicii potrivit cărora o mână criminală ar fi provocat incendiul.

Raluca Prună, sora procurorului Mihai Prună, a ajuns ministru, ca urmare a evenimentelor care au urmat incendiului de la “Colectiv”. Guvernul din care a făcut parte a prorogat, în august 2016, termenul de obținere a autorizașiei ISU, până la jumătatea acestui an.

Va ancheta Parchetul prorogarea obținerii autorizației ISU, făcută de Guvernul Cioloș?

×