x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Hexi Pharma şi-a retras cererea de intrare în insolvenţă din instanţă

Hexi Pharma şi-a retras cererea de intrare în insolvenţă din instanţă

17 Mai 2016   •   15:05
Hexi Pharma şi-a retras cererea de intrare în insolvenţă din instanţă
Sursa foto: tolo.ro

Compania Hexi Pharma şi-a retras marţi cererea de intrare în insolvenţă depusă anterior la Tribunalul Bucureşti.


Hexi Pharma Co. SRL a depus săptămâna trecută o cerere de intrare în insolvenţă, pe motiv că nu mai poate face faţă datoriilor comerciale şi fiscale, ca urmare a conjuncturii economice nefavorabile. Compania condusă de Dan Condrea susţinea că are de plătit datorii de 23,4 milioane lei către bugetul de stat şi către diverşi furnizori, dar şi facturi neachitate către două firme din Cipru de peste 20 de milioane de euro.

La primul termen al procesului desfăşurat marţi, judecătorii au luat act că firma şi-a retras cererea de intrare în insolvenţă.

Decizia firmei vine după ce Judecătoria sectorului 5 a decis luni că Hexi Pharma nu are voie să se dizolve, să îşi înstrăineze activele, să producă şi să vândă biocide pe o perioadă de două luni. Magistraţii au admis o cerere depusă în acest sens de procurorii Parchetului General.

"Admite cererea Parchetului. Dispune faţă de Hexi Pharma, pentru participaţie improprie la infracţiunea de zădărnicire a combaterii bolilor, următoarele măsuri preventive de la 16 mai până la 14 iulie inclusiv: interdicţia iniţierii procedurii de dizolvare sau lichidare, suspendarea procedurii de dizolvare sau lichidare, interdicţia fuziunii, divizării sau reducerii capitalului social, interzicerea înstrăinării activelor, interzicerea plăţilor şi transferurilor băneşti, cu excepţia celor necesare pentru plata utilităţilor şi a salariilor, interzicerea producerii şi comercializării de produse biocide. Cu drept de contestaţie în 24 de ore de la comunicare pentru Hexi Pharma", se arăta în decizia Judecătoriei sectorului 5.

Hexi Pharma a fost pusă sub urmărire penală de procurorii Parchetului General pentru participaţie improprie la infracţiunea de zădărnicire a combaterii bolilor.

Sursa: AGERPRES

×