x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Klaus Iohannis a sesizat la CCR Legea care permitea desfăşurarea învăţământului online

Klaus Iohannis a sesizat la CCR Legea care permitea desfăşurarea învăţământului online

11 Mai 2020   •   16:01
Klaus Iohannis a sesizat la CCR Legea care permitea desfăşurarea învăţământului online

Klaus Iohannis a sesizat la CCR Legea care permitea desfăşurarea învăţământului online. Iohannis susţine că Legea este neconstituţională, deoarece a trecut de Camera Deputaţilor fără dezbatere şi vot.

Klaus Iohannis a sesizat la CCR neconstituţionalitatea Legii care permitea desfăşurarea învăţământului online, susținând că este neconstituţională, deoarece a trecut de Camera Deputaţilor fără dezbatere şi vot.

La data de 23 aprilie 2020, Parlamentul a transmis președintelui, în vederea promulgării, Legea pentru completarea Legii educației naționale.

„Actul normativ, în forma transmisă la promulgare, completează Legea educației naționale, în vederea creării cadrului normativ în baza căruia activitățile din învățământul preuniversitar și universitar să se poată desfășura și online. Prin modul în care a fost adoptată, însă, legea dedusă controlului de constituționalitate contravine prevederilor art. 61 alin. (2) și ale art. 75 alin. (1) din Constituție, fiind deturnată voința inițiatorilor, contrar principiului bicameralismului dezvoltat în jurisprudența Curții Constituționale. De asemenea, legea criticată încalcă dispozițiile art. 78 din Constituție referitoare la intrarea în vigoare a legii”, se arată în sesizare.

Astfel, precum amenzile, şi cursurile online la facultate sau liceu ar putea fi contrare Constituţiei.

Mediafax

×
Subiecte în articol: klaus iohannis