x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Legislația în materia extrădării și a mandatului european de arestare, îmbunătățită

Legislația în materia extrădării și a mandatului european de arestare, îmbunătățită

31 Aug 2022   •   19:05
Legislația în materia extrădării și a mandatului european de arestare, îmbunătățită
Sursa foto: Kuzma/Getty Images/iStockphoto

Guvernul a aprobat, miercuri, modificările legislative privind cooperarea judiciară internațională în materie penală, prin acest act normativ urmărindu-se îmbunătățirea și eficientizarea legislației în materia extrădării și a mandatului european de arestare.

Executivul a adoptat în ședința de miercuri Proiectul de lege pentru modificarea și completarea Legii nr. 302/204 privind cooperarea judiciară internațională în materie penală, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

„Prin acest act normativ, se urmărește îmbunătățirea și eficientizarea legislației în materia extrădării și a mandatului european de arestare (MEA), dar și armonizarea cu necesitățile identificate în practica structurilor de specialitate implicate. Modificările și completările aduse prin prezenta inițiativă vizează, de asemenea, atât o reglementare mai precisă a procedurilor, cât și clarificarea modalității de îndeplinire a acestora, în vederea punerii în deplin acord cu legislația Uniunii Europene, cu jurisprudența Curții Constituționale și a Curții de Justiție a Uniunii Europene”, a transmis Ministerul Justiției.

Proiectul de lege s-a aflat în dezbatere publică pe site-ul Ministerului Justiției și a fost pus în discuția membrilor Rețelei Judiciare Române în materie penală, fiind avizat de Ministerul Afacerilor Interne și de Ministerul Afacerilor Externe.

 

(sursa: Mediafax)

×