x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Livia Stanciu şi-a depus cererea de pensionare

Livia Stanciu şi-a depus cererea de pensionare

16 Iun 2016   •   11:58
Livia Stanciu şi-a depus cererea de pensionare
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a luat act, în şedinţa de joi, de cererea de eliberare din funcţie, prin pensionare, formulată de preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Livia Stanciu, şi a hotărât înaintarea documentelor către preşedintele Klaus Iohannis.

În şedinţa CSM, la discutarea cererii de pensionare a şefei ÎCCJ, Livia Stanciu a anunţat că se abţine de la acest punct de pe ordinea de zi.

Şeful CSM, Mircea Aron, a susţinut că Livia Stanciu "este promovată la Curtea Constituţională şi dacă nu s-ar pensiona evident că ar fi un conflict de interese".

"Legea Curţii Constituţionale prevede că nu poate să aibă altă funcţie", a adăugat el.

La rândul său, judecătorul Norel Popescu a spus că nu ar fi cazul unui conflict de interese.

"Nu ar fi conflict de interese, că poate să înceteze prin demisie funcţia să se ducă acolo. Nu este conflict de interese în niciun caz. Am mai avut", a susţinut Norel Popescu.

Ulterior, Mircea Aron a spus că Livia Stanciu trebuia "să iasă din sistem (magistratură - n.r.)".

"Asta e altceva", a replicat Norel Popescu.

Pe 9 iunie, preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretul privind numirea Liviei Stanciu în funcţia de judecător la Curtea Constituţională a României pentru un mandat de 9 ani.

Tot în şedinţa de joi, plenul CSM a luat act de cererea de eliberare din funcţie, prin pensionare, formulată de procurorul militar şef al Secţiei Parchetelor Militare din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Ion Vasilache.

În 23 mai, preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretul privind trecerea în rezervă a generalului locotenent - cu trei stele Ion Vasilache din Ministerul Apărării Naţionale, la data de 1 iunie. AGERPRES

×
Subiecte în articol: livia stanciu