x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Sef nou la Administraţia Naţională a Penitenciarelor, de la 1 august

Sef nou la Administraţia Naţională a Penitenciarelor, de la 1 august

15 Iul 2016   •   18:25
Sef nou la Administraţia Naţională a Penitenciarelor, de la 1 august

Ministrul Justiţiei, Raluca Prună, a anunţat vineri că, de la 1 august, îl va numi pe Marius Vulpe în funcţia de director general interimar al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor (ANP).

Decizia a fost luată după ce actualul director al ANP, Cătălin Bejan, se va pensiona începând cu data de 1 august.

Marius Vulpe este în prezent directorul Penitenciarului Iaşi.

"Marius Vulpe este şeful Penitenciarului Iaşi din anul 2006. A ajuns director de penitenciar în urma unui concurs şi specific acest lucru, în condiţiile în care suntem în situaţia în care nu puţini care conduc penitenciare sunt numiţi cu caracter temporar. Domnia sa este director de 10 ani la un penitenciar greu, penitenciar care are toate cele patru regimuri de detenţie: deschis, semideschis, închis şi de maximă siguranţă. Îl cunosc pe domnul Vulpe din vizitele pe care le-am făcut în penitenciare de când mi-am preluat mandatul şi cred că experienţa managerială pe care o are şi siguranţa pe post îl va ajuta să fie un bun manager al ANP", a declarat Raluca Prună.

Ea a explicat că, în prezent, Administraţia Naţională a Penitenciarelor este condusă de un director general şi trei directori generali adjuncţi, dintre care doi sunt în concediu medical prelungit.

Ministrul Justiţiei a subliniat că, în aceste condiţii, a trebuit să lucreze de fapt doar cu directorul general Cătălin Bejan şi directorul adjunct Dan Halchin.

Prună a precizat că Marius Vulpe va avea libertatea să desemneze cu caracter temporar doi directori adjuncţi, în locul celor aflaţi în concediu medical, iar Dan Halchin va rămâne în funcţie.

"Am mai decis un lucru în afară de conducerea formală a ANP - să constitui un grup, un 'task-force', din maxim cinci directori de penitenciare, care au rezultate statistice măsurabile şi constatabile, cum ar fi accesul la muncă. Acest grup va conlucra cu conducerea formală a ANP şi am cerut conducerii ANP să îmi raporteze nemijlocit, de la 1 august, despre toate progresele pe care acest grup le face. Intenţia mea este ca, înainte de a propune un pachet de măsuri legislative pentru sesiunea parlamentară de toamnă, să pot fi în măsură, împreună cu conducerea ANP, să luăm un set de măsuri administrative care să genereze un efect imediat în viaţa de zi cu zi a persoanelor aflate în detenţie. Nu este nevoie de măsuri legislative pentru a umbla la norma de hrană a deţinutului, pentru a-i asigura un acces la bunuri de consum: pâine, apă, pastă de dinţi, săpun", a mai spus Raluca Prună.

Ministrul Justiţiei a reamintit că, săptămâna viitoare, va fi lansată o dezbatere publică, "în vederea determinării soluţiilor potenţial legislative şi nelegislative". "Evident, în măsura în care va fi vorba de modificări legislative, îmi repet determinarea de a conlucra cu Parlamentul şi convingerea că Parlamentul înţelege gravitatea situaţiei şi va adopta cu celeritate măsurile legislative care sunt necesare în cursul sesiunii din toamnă", a subliniat Raluca Prună. AGERPRES

×