x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Senatorii Doina Tudor şi Gabriel Oprea, la Comisia juridică pentru a-şi consulta dosarul

Senatorii Doina Tudor şi Gabriel Oprea, la Comisia juridică pentru a-şi consulta dosarul

23 Feb 2016   •   15:23
Senatorii Doina Tudor şi Gabriel Oprea, la Comisia juridică pentru a-şi consulta dosarul
Sursa foto: Bogdan Iurascu/Intact Images

Doina Tudor (PNL) şi Gabriel Oprea (UNPR) au venit marţi la Comisia juridică a Senatului pentru a-şi studia dosarul, ei urmând a fi audiaţi de senatorii jurişti de la ora 15,30.

Senatorul PNL Doina Tudor este însoţită de avocaţi. Şeful DNA a cerut săptămâna trecută sesizarea Senatului pentru încuviinţarea reţinerii şi arestării preventive a acesteia, fiind acuzată de complicitate la luare de mită. Ea este anchetată în dosarul în care fostul său soţ, Daniel George Tudor, este cercetat pentru luare de mită, la data faptei preşedinte al Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor, ulterior vicepreşedinte al Autorităţii de Supraveghere Financiară.

În cazul lui Gabriel Oprea DNA a cerut începerea urmăririi penale, în dosarul în care sunt cercetaţi foşti şefi ai DIPI, fostul vicepremier fiind acuzat de abuz în serviciu, dacă funcţionarul a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit.

În cazul în care senatorii jurişti vor finaliza marţi rapoartele în aceste două cazuri, ele vor fi discutate miercuri de plenul Senatului. AGERPRES

×