x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Acuzații șocante! Avocații lui Vlad Pascu spun că tinerii uciși în 2 Mai erau beți: „În corpul lor s-a găsit alcool”

Acuzații șocante! Avocații lui Vlad Pascu spun că tinerii uciși în 2 Mai erau beți: „În corpul lor s-a găsit alcool”

de Redacția Jurnalul    |    04 Sep 2024   •   18:00
Acuzații șocante! Avocații lui Vlad Pascu spun că tinerii uciși în 2 Mai erau beți: „În corpul lor s-a găsit alcool”

Avocații lui Vlad Pascu, care susțineau că tinerii uciși în tragedia de la 2 Mai erau beți, dau dovadă de un „cinism exagerat”, spun familiile victimelor accidentului și avocatul Adrian Cuculis: „Apreciem drept jignitoare afirmațiile produse în spațiul public”.

Conform comunicatului semnat de avocatul Cuculis pentru Familia Dragomir, Ionescu, Coniac, Barzan, din actele medicale ale celor doi decedați, Dragomir Roberta și Olariu Sebastian, reies alte date științifice decât cele prezentate de către avocatul apărării.

„Cu privire la numita Roberta Dragomir, necropsia relevă faptul că această avea o alcoolemie în sânge de 0.78g la mie, ceea ce din punct de vedere al codului rutier, reprezintă pragul de contravenție și nu de infracțiune. Legiutorul a stabilit că o persoană cu o imbibație alcoolică de sub 0.80g la mie este cel mult pasibilă de amendă contravențională. În ceea ce îl privește pe Olariu Sebastian, acesta NU avea alcool în sânge DELOC”, arată Cuculis.

Avocatul subliniază că, indiferent de nivelul de alcool, victimele au fost lovite în zona pietonală, pe terasamentul drumului, nu pe carosabil, ceea ce înseamnă că eventualul consum de alcool nu ar fi putut influența capacitatea victimelor de a se apăra.

„Faptul că Vlad Pascu, sub multipla influență a drogurilor și conducând cu viteză, a gonit spre ei și i-a omorât pe cei doi, iar acum apărarea încearcă culpabilizarea victimelor nu arată nimic altceva decât un cinism exagerat și lipsa totală de empatie, de înțelegere a unor probe și în conformitate cu Decizia de interpretate a ICCJ cu numărul 12/2016 referitoare la culpă în întinderea prejudiciului. Afirmațiile absolut denigratoare la memoria victimelor și la demnitatea supraviețuitorilor, făcute de către apărarea lui Vlad Pascu, sunt vădit contrazise și de raportul de expertiză efecutat în cauză cu privire la dinamică accidentului unde se arată culpă lui Vlad Pascu în producerea accidentului”, reiese din comunicatul avocatului.

Mai mult, acesta apreciază drept jignitoare afirmațiile nu doar față de persoanele din proces, ci și față de victimele accidentelor rutiere produse de către șoferii drogați și care conduc cu viteze mari, „în disprețul lor vădit pentru viață”.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: pascu 2 mai tineri uciși beti