x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale 14 migranţi clandestini irakieni şi călăuzele bulgare, reţinuţi de Garda de Coastă

14 migranţi clandestini irakieni şi călăuzele bulgare, reţinuţi de Garda de Coastă

05 Oct 2017   •   15:25
14 migranţi clandestini irakieni şi călăuzele bulgare, reţinuţi de Garda de Coastă

Un grup de migranţi clandestini, alcătuit din 14 cetăţeni irakieni, însoţiţi de cinci călăuze bulgare, au fost interceptaţi şi capturaţi de efective ale Gărzii de Coastă pe raza comunei Albeşti, după ce au trecut ilegal frontiera terestră, venind din Bulgaria, informează un comunicat de presă transmis joi de Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră (IGPF). 

Potrivit IGPF, în urma activităţilor informativ-operative, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, cu sprijinul lucrătorilor din cadrul Postului de Poliţie Albeşti, au documentat activitatea infracţională a cinci cetăţeni bulgari implicaţi în săvârşirea infracţiunii de trafic de migranţi, care au facilitat trecerea peste frontieră a mai multor cetăţeni irakieni, în 3 octombrie, în jurul orei 01.10, pentru a-i ajuta să ajungă într-un stat din vestul Europei. 

"Lucrătorii Postului de Poliţie Albeşti au informat poliţiştii de frontieră că în apropierea localităţii de frontieră au identificat un grup de 14 persoane care se deplasa pe jos şi care nu îşi justifică prezenţa în zonă. Imediat o patrulă a poliţiei de frontieră din cadrul Grupului de Nave Mangalia a preluat persoanele reţinute, iar cu ocazia cercetărilor efectuate a stabilit că grupul de persoane este format din cetăţeni irakieni, 3 bărbaţi, 5 femei şi 6 minori. În zonă a mai fost identificat în trafic un autoturism marca Opel, model Zafira, înmatriculat în Bulgaria, în care se aflau patru cetăţeni bulgari, cu vârste cuprinse între 31 şi 42 de ani, iar pe raza municipiului Mangalia a mai fost identificat un microbuz marca Mercedes Sprinter, în interiorul căruia se afla un alt cetăţean bulgar, în vârstă de 28 ani", precizează sursa citată. 

Cetăţenii irakieni au declarat poliţiştilor români că intenţionau să ajungă în Germania şi că au trecut ilegal peste frontiera verde cu ajutorul celor cinci cetăţeni bulgari. Grupul urma să fie preluat şi transportat cu cele două autovehicule până în apropierea frontierei de vest. 

Conform Acordului de readmisie româno-bulgar, cetăţenii irakieni au fost predaţi autorităţilor bulgare în vederea continuării cercetărilor, iar autoturismele folosite în activitatea infracţională au fost ridicate în vederea confiscării. Faţă de călăuzele bulgare a fost emisă ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de joi să fie prezentaţi în faţa judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Constanţa cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. AGERPRES

×