x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale A doua prelevare de organe din acest an la Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu

A doua prelevare de organe din acest an la Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu

31 Oct 2022   •   19:30
A doua prelevare de organe din acest an la Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu

La Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu a avut loc luni a doua prelevare de organe din acest an. Prelevarea a fost făcută de la un dontor de 58 de ani aflat în moarte cerebrală.

Potrivit reprezentanților spitalului, pacientul, în vârstă de 58 de ani a fost internat în 26 octombrie, fiind politraumatizat în urma unui accident rutier. Diagnosticul de moarte cerebrală a fost pus în dimineața zilei de 30 octombrie, iar familia și-a dat acordul pentru donare.

La procesul de prelevare a organelor au participat mai multe echipă de medici din București și Cluj Napoca.

Ficatul a fost prelevat de o echipă de la Institutul Clinic Fundeni, iar rinichii de o echipă de medici de la Institutul Clinic de Urologie și Transplant Renal Cluj. Pentru prelevarea ligamentelor și țesutului osos la Sibiu s-a deplasat o echipă de la Spitalul Clinic Colentina. Corneea a fost recoltată tot de o echipă din București, din cadrul Spitalului Clinic de Urgențe Oftalmologice.

„Ca de obicei, în astfel de situații, cel mai importat aspect este gestul familiei. Transmitem pe acestă cale, mulțumirile noastre ale personalului medical, dar și recunoștința pacienților care vor avea o
viață mai bună. Urmează apoi procesul în sine, care presupune atenție și implicare maximă, întrucât astfel de intervenții sunt deosebit de complexe, iar echipele de prelevare împreună cu echipa de la Sibiu s-au coordonat exemplar și au acționat cu profesionalism, pentru ca organele să fie prelevate în fereastra optimă și să ajungă cât mai rapid în centrele de transplant”, a declarat Tiberiu
Toabeş, coordonatorul local de transplant.

Prima prelevare de organe din acest an de la spitalul din Sibiu a avut loc în luna mai.

(sursa: Mediafax)

×