x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale A început sezonul intoxicațiilor cu ciuperci otrăvite. Mai multe persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale

A început sezonul intoxicațiilor cu ciuperci otrăvite. Mai multe persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale

04 Oct 2017   •   12:48
A început sezonul intoxicațiilor cu ciuperci otrăvite. Mai multe persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale

Trei persoane, tatăl, mama și fiica lor, au ajuns luni seara în stare gravă la Unitatea de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Județean Suceava, după ce au consumat ciuperci culese din pădure.

Bărbatul în vârstă de 40 de ani și soția sa în vârstă de 33 de ani,ă prezentau sindrom dispeptic când au ajuns la unitatea spita­licească, în timp ce copilul în vârstă de nouă ani avea stare de greață, vărsături și dureri abdominale. După o evaluare a stării de sănătate, cei trei au fost internați pentru tratament și investigații de specialitate, adulții la secția Me­dicală, iar fetița la secția de Pediatrie din ca­drul Spitalului Județean.

Numărul persoanelor care necesită asistență medicală după ce consumă ciuperci culese din pădure este din ce în ce mai mare în această perioadă a anului.

Zilele trecute, alte șase persoane au avut nevoie de îngrijiri me­dicale. Aceștia prezentau simptome de toxiinfecție alimentară. La Unitatea de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Județean s-a prezentat o femeie în vârstă de 45 de ani din Mitocu Dragomirnei, împreună cu cei doi copii ai săi, în vârstă de 11, respectiv de 14 ani, având stare de amețeală, vărsături și dureri puternice de cap. Cei trei au fost internați în unitatea spitalicească, starea lor de sănătate fiind destul de delicată. Alte trei persoane au ajuns la spital în cursul săptămânii trecute prezentând aceleași simptome. Este vorba despre o femeie în vârstă de 26 de ani din localitatea Rogojești, județul Botoșani, care s-a prezentat la spitalul sucevean împreună cu fiica sa în vârstă de nouă ani. Femeia a povestit că atât soțul ei, cât și fiul lor în vârstă de cinci ani au mâncat din tocana de ciuperci preparată de mamă, dar cei doi se simt bine și nu necesită asistență ­me­dicală. Starea celor două nu a impus inter­narea, mama și fiica plecând acasă în aceeași zi. Tot la spitalul sucevean a ajuns și un bărbat în vârstă de 56 de ani din localitatea Cândești, județul Botoșani, povestind că se simte foarte rău de când a mâncat ciuperci culese chiar de el din pădurea de lângă casă. Deoarece pacientul prezenta o formă ușoară de intoxicație, medicii au decis că este în afara oricărui pericol după ce i-au administrat tratament în UPU.

Sursa: obiectivdesuceava.ro

×