x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale ALERTĂ - Salvatorii de la Lupeni au auzit voci în subteran

ALERTĂ - Salvatorii de la Lupeni au auzit voci în subteran

05 Oct 2017   •   16:32
ALERTĂ - Salvatorii de la Lupeni au auzit voci în subteran
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Echipele de mineri salvatori care au coborât în subteran în mina Lupeni au auzit voci, ceea ce înseamnă că există şansa ca cei trei prinşi înăuntru să fie în viaţă, au declarat, pentru AGERPRES, reprezentanţii Ministerului Energiei. 

"Din informaţiile primite de la echipele de mineri salvatori, se pare că se aud voci, ceea ce ne face optimişti că minerii care sunt prinşi înăuntru sunt în viaţă", au spus reprezentanţii ministerului. 

Potrivit acestora, ministrul de resort, Toma Petcu, va decola cu un elicopter în cel mai scurt timp, urmând să ajungă la locul accidentului în aproximativ o oră. 

Joi după-amiază a avut loc o surpare într-o galerie la mina Lupeni, din Valea Jiului, trei mineri fiind daţi dispăruţi în subteran. 

În Valea Jiului mai există în prezent patru mine deschise, respectiv Lupeni, Lonea, Livezeni şi Vulcan, care fac parte din Complexul Energetic Hunedoara, alături de termocentralele Mintia şi Paroşeni. 

Mina Lupeni a fost inclusă anul trecut pe lista exploatărilor miniere ce vor fi închise, fiind considerată neviabilă, alături de mina Lonea. 

În luna mai a acestui an, secretarul de stat din Ministerul Energiei Doru Vişan a declarat, pentru AGERPRES, că extracţia de cărbune în minele Lupeni şi Lonea va continua până în 2018, urmând ca lucrările efective de închidere să se finalizeze până în 2027, acestea fiind termenele maxime impuse de Comisia Europeană pentru aceste tipuri de activităţi. AGERPRES

×