x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Arad: Oase umane descoperite într-o gospodărie din localitatea Mailat

Arad: Oase umane descoperite într-o gospodărie din localitatea Mailat

22 Mar 2017   •   16:13
Arad: Oase umane descoperite într-o gospodărie din localitatea Mailat

Mai multe oase umane au fost descoperite, miercuri, într-o gospodărie din localitatea Mailat, aparţinătoare comunei Vinga, de un bărbat care lucra la realizarea unei fose septice pentru canalizare. 

Oasele descoperite în timpul săpăturilor aparţin, din câte se pare, mai multor persoane, adulţi şi copii, dar nu se ştie de când datează acestea. 

Poliţiştii criminalişti şi medicii legişti s-au deplasat la faţa locului pentru a face cercetări şi a ridica probe, osemintele urmând să fie expertizate. 

"Poliţiştii au fost sesizaţi miercuri, că în curtea unui imobil de pe raza localităţii Mailat, în timp ce se efectuau săpături la circa 1,5 metri adâncime au fost descoperite mai multe oase umane. A fost solicitat şi Serviciul Judeţean de Medicină Legală. Poliţiştii continuă cercetările în acest caz. Osemintele umane urmează să fie supuse expertizării", a declarat presei inspector Lorena Radu, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad. 

Potrivit primelor informaţii, se pare că oasele au o vechime mare, informaţia fiind plauzibilă, în condiţiile în care localnicii susţin că în urmă cu foarte mulţi ani, în zonă ar fi existat un cimitir. În acelaşi timp, alţii cred că oasele ar putea să aparţină victimelor unei epidemii din perioada anilor 1600, osemintele descoperite fiind puse într-o groapă comună. AGERPRES

×