x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Autoritățile din Galați redeschid traseele de autobuz pentru elevi

Autoritățile din Galați redeschid traseele de autobuz pentru elevi

17 Mai 2021   •   08:20
Autoritățile din Galați redeschid traseele de autobuz pentru elevi

Autoritățile din Galați au anunțat că redeschid traseele de autobuz pentru elevi. Mașinile societății locale de transport îi duc pe copii dimineața astfel încât aceștia să evite aglomerația.

Măsura a fost luată în contextul creat de pandemia de COVID-19. Primăria Galați a decis să înființeze trei trasee de autobuz care acoperă cea mai mare parte a orașului. Mașinile circulă doar dimineața atunci când elevii merg la școală.

„Este vorba despre siguranța copiilor. Este o măsură care acum se potrivește foarte bine. Încercăm să-i ținem pe copii departe de aglomerație, acolo riscul de infectare este mai mare. Avem trei trasee pentru elevi, autobuzele acoperă o mare parte a orașului”, a explicat primarul orașului Galați, Ionuț Pucheanu.

Autobuzele școlare sunt inscripționate diferit în comparație cu celelalte mașini ale transportatorului public, iar elevii pot călători în baza abonamentului.

Autoritățile iau în calcul ca pe traseele școlare să folosească și autobuze de tipul hibrid după ce tot lotul de 20 de mașini va fi livrat de producătorul polonez, conform contractului semnat de Primăria Galați.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: autobuz elevi