x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Un deținut condamnat la 18 ani de închisoare a evadat. Bărbatul a fost dat deja în urmărire şi consemn la frontieră

Un deținut condamnat la 18 ani de închisoare a evadat. Bărbatul a fost dat deja în urmărire şi consemn la frontieră

de Redacția Jurnalul    |    09 Apr 2024   •   17:00
Un deținut condamnat la 18 ani de închisoare a evadat. Bărbatul a fost dat deja în urmărire şi consemn la frontieră

UPDATE Bărbatul de 34 de ani condamnat pentru omor care a evadat marți din custodia Penitenciarului-Spital Rahova a fost dat în urmărire și în consemn la frontieră, a transmis Poliția Capitalei.

Polițiștii Capitalei au fost sesizați cu privire la faptul că un bărbat, în vârstă de 34 de ani, deținut în cadrul unui penitenciar, în timp ce aștepta într-o ambulanță pentru a fi supus unui control medical, a deschis ușa autovehiculului și a părăsit locul.

Bărbatul se afla în executarea unei pedepse de 18 ani închisoare, pentru săvârșirea infracțiunii de omor.

În cauză, s-a dispus darea în urmărire la nivel național și în consemn la punctele de trecere a frontierei.

Cercetările sunt continuate de către Serviciul de Investigații Criminale, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de evadare.

De asemenea, semnalmentele evadatului au fost comunicate structurilor operative din cadrul DGPMB.

Anterior, Administraţia Naţională a Penitenciarelor (ANP) a anunțat că, marți, în jurul orei 15.00, deţinutul Meszaros Zsombor, în vârstă de 34 de ani, condamnat definitiv la 18 ani de închisoare pentru omor, clasificat în regim de maximă siguranță, aflat în custodia Penitenciarului-Spital București- Rahova, a părăsit mijlocul de transport detinuți, staționat în zona clinicii Hiperdia Ritmului, strada Ritmului nr 24, sector 2, București.

În continuare, se desfășoară activități pentru depistarea bărbatului.

Știre inițială: Un bărbat de 34 de ani, condamnat definitiv la 18 ani de închisoare pentru omor, aflat în custodia Penitenciarului-Spital Rahova, a evadat marți.

Potrivit unui comunicat al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor (ANP), marți, în jurul orei 15.00, s-a constatat că deţinutul Meszaros Zsombor, în vârstă de 34 de ani, condamnat definitiv la 18 ani de închisoare pentru omor, clasificat în regim de maximă siguranță, aflat în custodia Penitenciarului-Spital București- Rahova, a părăsit mijlocul de transport detinuți, stationat în zona clinicii Hiperdia Ritmului, strada Ritmului nr 24, sector 2, București.

În vederea capturării deţinutului, au fost dispuse măsuri specifice, respectiv: alarmarea personalului, trimiterea de echipe de căutare formate din personalul unităţii, precum şi cooperarea cu Inspectoratul General al Poliţiei Române, Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră, Poliția Locală Sector 2 București, Direcția Generală de Jandarmi a Municipiului București, Inspectoratul de Poliție Județean Călărași.

ANP precizează că părăsirea fără autorizare a mijloacelor de transport este asimilată infracţiunii de evadare şi se pedepseşte conform prevederilor articolului 285 din Codul Penal, cu închisoare de la șase luni la trei ani.

Deținutul are înălțimea de 1,80 m, statură atletică, ochi albaștri, sprâncene arcuite, față ovală, ten deschis, păr saten, multiple tatuaje, iar la momentul părăsirii mijlocului de transport detinuți purta tricou de culoare închisă cu desen alb în zona pieptului și vestă de culoare închisă, pantaloni de trening închiși la culoare și adidași alb cu roșu și talpa neagră.

Cei care pot oferi informații sunt rugați să sune la 112 sau la Penitenciarul Spital București-Rahova, la numerele 021.421.33.34, 021.420.08.10 sau 021 420.24.28.

 

 

×
Subiecte în articol: bărbat omor evadat penitenciar