x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Parlamentul a respins raportul de activitate al Societăţii Române de Televiziune. Doina Gradea, audiată de comisia de specialitate

Parlamentul a respins raportul de activitate al Societăţii Române de Televiziune. Doina Gradea, audiată de comisia de specialitate

27 Sep 2017   •   12:12
Parlamentul a respins raportul de activitate al Societăţii Române de Televiziune. Doina Gradea, audiată de comisia de specialitate

Raportul de activitate al Societăţii Române de Televiziune pe anul 2016 a primit miercuri vot negativ în plenul reunit al celor două Camere ale Parlamentului. 

Raportul şi contul de execuţie bugetară pe anul 2016 au fost respinse, fiind înregistrate 203 voturi ''pentru'' şi 74 ''împotrivă''. 

Preşedintele Comisiei de cultură din Senat, Radu Preda, a prezentat în plen decizia de respingere a raportului de activitate al SRTv de către comisiile reunite, hotărâre luată în 19 septembrie. 

La acea dată, parlamentarii PNL s-au retras de la şedinţă. Şi în plenul reunit, preşedintele Comisiei de cultură din Camera Deputaţilor, Gigel Ştirbu, a reafirmat că este pentru prima dată când în plenul celor două Comisii reunite de cultură raportul unei instituţii de o asemenea importanţă a fost dezbătut "pe repede înainte". 

"Cele două comisii au fost reunite pentru a audia candidaţii pentru CA al SRR, dar în plenul celor două comisii a venit o propunere de suplimentare de ordine de zi pentru a se analiza şi discuta raportul SRTv, în situaţia în care acest raport trebuie prezentat de conducerea acestei instituţii. Niciodată nu s-a întâmplat ca un raport al unei instituţii de o asemenea importanţă să fie pus pe ordinea de zi instantaneu şi să fie citit şi dezbătut şi votat în decurs de 10 - 20 de minute. Vă anunţ pe această cale că grupul parlamentar al PNL va vota împotriva respingerii acestui raport", a spus Ştirbu. 

"Rapoartele au ajuns din primăvară, au stat aproape 4 luni de zile până să ajungă la comisie şi au termen din aprilie", a replicat Radu Preda. 

Respingerea raportului de activitate al SRTv pe 2016 atrage după sine demiterea de drept a Consiliului de Administraţie al Televiziunii Publice, a precizat preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea. AGERPRES

×