x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Update Bărbatul care a răpit și violat cele două fetițe din Brașov a fost arestat preventiv. Agresorul a fost condamnat anterior pentru aceleași fapte

Update Bărbatul care a răpit și violat cele două fetițe din Brașov a fost arestat preventiv. Agresorul a fost condamnat anterior pentru aceleași fapte

13 Noi 2022   •   18:55
Update Bărbatul care a răpit și violat cele două fetițe din Brașov a fost arestat preventiv. Agresorul a fost condamnat anterior pentru aceleași fapte
Sursa foto: Antena 3

Bărbatul care a răpit și violat cele două fete din Vama Buzăului, a fost eliberat din penitenciar unde executa o altă pedeapsă pentru viol, a anunțat Parchetul de pe lângă Tribunalul Braşov.

Update Bărbatul de 42 de ani care a răpit și violat cele două fetițe din Brașov a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. A fost eliberat în urmă cu doi ani, în baza legii recursului compensatoriu, din penitenciar, unde ispășea o pedeapsă pentru viol.

Instanța de judecată a dispus măsura arestării preventive pentru o perioadă de 30 zile, față de bărbatul în vârstă de 42 ani care forţat, pe rând, fetele de 10, respectiv 12 ani să întreţină mai multe raporturi şi acte sexuale, într-o parcare situată pe DN10, între localitatea Întorsura Buzăului şi Buzău, dar şi în localitatea Valea Nicovani din judeţul Prahova.

Agresorul s-a prezentat ca fiind prieten al iubitului mamei fetelor și le-a luat vineri la un "grătar". Sâmbătă, pe numele celor două fete a fost emisă alerta "răpire minori" și au fost găsite în Prahova.

Potrivit prim-procurorului Claudiu Sandu, bărbatul a fost eliberat din închisoare în noiembrie 2020, legea recursului compensatoriu. În penitenciar, acesta ispășea o pedeapsă pentru că a violat o minoră.

Stire intiala "Autorul a fost eliberat în luna noiembrie 2020, dintr-o condamnare de 10 ani pentru un viol asupra unei minore, beneficiind de legea recursului compensatoriu şi câştigând 522 de zile. În seara de vineri, a preluat victimele cu acordul mamei fără a le mai aduce înapoi, aşa cum ar fi trebuit. A agresat sexual ambele copile, prima dată într-o pădure în apropiere de Întorsura Buzăului, ulterior în judeţul Prahova. Nu ştim, deocamdată, ce intenţii avea cu fetele", a spus prim-procurorul Claudiu Sandu.

Cele două fete aveau 10 și 12 ani iar bărbatul care le-a molestat sexual  este un prieten al tatălui vitreg al victimelor. 

Agresorul are 42 de ani și le-a amenințat și constrâns pe cele două copile să întrețină mai multe raporturi sexuale cu el, într-o parcare de pe DN10, între localitatea Întorsura Buzăului şi municipiul Buzău, precum şi în localitatea Valea Nicovani din judeţul Prahova.

Bărbatul și-a recunoscut faptele. El a fost reținut pentru 24 de ore și se află în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al IPJ Braşov. Este anchetat pentru infracțiunile de lipsire de libertate în mod ilegal, viol şi coruperea sexuală a minorilor.

Fetele au fost preluat de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Braşov, fiind instituţionalizate şi internate în regim de urgenţă.

În ziua de  sâmbătă, 12 noiembrie, s-a transmis alerta răpire minori, după ce mama a sesizat poliția că bărbatul a luat fetele vineri seara la un grătar și nu le-a adus înapoi. Minorele au fost găsite în Prahova.

 

×
Subiecte în articol: viol vama buzaului violator agresor