x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Castelul Bran organizează prima ediție a Concursului național de literatură pentru copii și adolescenți

Castelul Bran organizează prima ediție a Concursului național de literatură pentru copii și adolescenți

03 Oct 2017   •   16:45
Castelul Bran organizează prima ediție a Concursului național de literatură pentru copii și adolescenți

Castelul Bran anunţă organizarea primei ediţii a "Concursului naţional de literatură pentru copii şi adolescenţi", o invitaţie ca o datorie de onoare pentru personalitatea Reginei Maria, cea care a scris, printre altele,"ca un prea plin de frumuseţe al inimii", poveşti pe care le citea propriilor copii, precizează, într-un comunicat de presă transmis AGERPRES, biroul de presă al Castelului Bran.

"Îmi plăcea să spun poveşti surorilor mele, iar mai târziu copiilor mei. Frumosul juca un mare rol în toate. Frumuseţea de orice fel ar fi fost mă atrăgea, atât de limpede vedeam tot ce povesteam încât făceam pe ascultătorii mei să rătăcească prin locuri pustii, pe vârfuri de munte, pe lungi tărâmuri de mare sau prin locuri îngrozitoare, unde se întâlneau cele patru vânturi, mărturisea regina care, pe lângă scris, a mai fost pasionată de pictură şi amenajări interioare", menţionează comunicatul citat.

Concursul este adresat tuturor care cred că au acest talent, de a crea lumi fantastice, atât pentru cei mici, cât şi pentru cei care au atins pragul adolescenţei. Tematica este la alegere, la fel ca şi genul literar (proză, teatru scurt,eseuri, poezii ,benzi desenate). Jurizarea se va face pe trei secţiuni de vârstă: şcolar (până la 12 ani), adolescenţi ( 12-18 ani) şi seniori (peste 18 ani). Nu pot participa la concurs lucrările care au fost declarate câştigătoare ale altor concursuri, cu tematică similară, sunt publicate sau fac obiectul unui contract de publicare viitoare. Excepţie fac materialele publicate pe blogul personal. Textele însoţite de ilustraţii originale reprezintă un plus pentru creaţia literară, potrivit sursei citate.

Câştigătorii vor fi anunţaţi în data de 1 mai 2018, pe pagina de Facebook a Castelului Bran, la secţiunea "Concursul naţional de literatură pentru copii şi adolescenţi". Premiile vor fi înmânate câştigătorilor, în cadru festiv, la 1 iunie 2018, la Castelul Bran, de Ziua Internaţională a Copilului. Premiile se acordă pentru fiecare dintre cele trei secţiuni, toate textele selectate de juriu urmând să fie publicate într-un volum colectiv cu titlul "Castelul cu poveşti". Cea mai apreciată creaţie literară va fi răsplătită cu Marele Premiu al Castelului Bran, în valoare de 1000 de euro.

Juriul este format din următoarele personalităţi: Doina Ruşti, scriitor, traducător, doctor în filologie; Florin Iaru, poet, prozator; Mirela Reţegan, creatoarea Zurli, ziarist, publicist, realizator tv, scriitoare şi realizatoare de spectacole pentru copii; Florentina Tănase, actriţă la Teatrul "Ţăndărică" din Bucureşti; Anca Ivaşcu, redactor -şef al Editurii "Monitorul Oficial" R.A.

Textele vor fi trimise, până la data de 1 martie 2018, la adresa office@bran-castele.com, cu titlul "Pentru concursul naţional de literatură pentru copii şi adolescenţi", precizează sursa citată.

×
Subiecte în articol: castelul bran