x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Clujenii sunt invitați de ornitologii la un eveniment de observare a părărilor migratoare

Clujenii sunt invitați de ornitologii la un eveniment de observare a părărilor migratoare

28 Sep 2017   •   16:06
Clujenii sunt invitați de ornitologii la un eveniment de observare a părărilor migratoare
Sursa foto: Marina Bolow/mbolina - Fotolia

Ornitologii clujeni organizează un eveniment de popularizare a observării păsărilor sălbatice, care se desfăşoară pe întreg cuprinsul Europei în perioada 30 septembrie - 1 octombrie, scopul său fiind observarea a cât mai multor specii de păsări în timpul migraţiei de toamnă.

Astfel, Societatea Ornitologică Română îi invită pe toţi cei care doresc să ia parte, alături de membrii ei, la EuroBirdwatch 2017.

"Anul acesta vom ieşi duminică, 1 octombrie, să număram speciile şi exemplarele de păsări de pe lacurile din Câmpeneşti. Întâlnirea va avea loc la ora 9,45, pe drumul care duce către Câmpeneşti, imediat după ieşirea de pe şoseaua Cluj-Dej. Vom avea, ca de obicei, lunete, binocluri şi determinatoare, cu ajutorul cărora vom încerca să vă stârnim interesul faţă de migratoarele înaripate, şi de ce nu, deschiderea către un nou hobby", anunţă membrii SOR, prin intermediul unui comunicat transmis joi AGERPRES.

Cei care doresc pot completa formulare cu observaţiile efectuate, acestea vor fi trimise pentru centralizare către Societatea Ornitologică Română şi de aici către coordonatorul programului BirdLife. AGERPRES

×
Subiecte în articol: observare păsări calatoare observare