x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Comisarul şef al Serviciului de Permise de Conducere Giurgiu, trimis în judecată de DNA

Comisarul şef al Serviciului de Permise de Conducere Giurgiu, trimis în judecată de DNA

07 Feb 2017   •   16:23
Comisarul şef al Serviciului de Permise de Conducere Giurgiu, trimis în judecată de DNA

Comisarul şef Mihail Predescu, la data faptelor şef al Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatricularea Vehiculelor Giurgiu, a fost trimis în judecată de DNA pentru luare de mită şi trafic de influenţă. 

Potrivit unui comunicat al DNA, în perioada 5 noiembrie 2015 - 14 decembrie 2015, Mihail Predescu a acceptat promisiuni de bani sau de alte foloase de la un instructor auto (martor în dosar), astfel încât să faciliteze promovarea probei practice a examenului auto pentru cinci persoane printre care şi Veronica Fausia Iorga, Eugen Călin şi Ramona Rodica Iorga, şi a intervenit sau a lăsat să se înţeleagă că va interveni în acest scop la poliţiştii examinatori din subordine. 

La data de 22 decembrie 2015, Mihail Predescu a primit suma de 300 de euro, prin intermediul aceluiaşi instructor auto, pentru promovarea a trei dintre cele cinci persoane. 

În cursul lunii iulie 2016, Mihail Predescu a acceptat promisiunea primirii unor foloase pentru facilitarea promovării a două persoane, Daniel Iordan şi Adrian Ilie, la proba practică a examenului pentru obţinerea permisului de conducere, lăsând să se înţeleagă că va interveni pe lângă alţi examinatori, subordonaţi ai săi. În acest context, la data de 16 august 2016, Mihail Predescu a primit suma de 1.800 lei prin intermediul aceluiaşi instructor auto. 

DNA mai arată că, în perioada august - septembrie 2015, Mihail Predescu a acceptat în calitate de examinator promisiuni de bani de la acelaşi martor pentru a facilita promovarea probei practice a examenului auto pentru două persoane, iar pentru acest serviciu, în luna decembrie 2015, a beneficiat de bunuri şi de servicii din partea instructorului în valoare de aproximativ 907 lei. 

Conform DNA, în perioada august 2015 - decembrie 2016, inculpaţii Geta Călin, Avram Iorga, Răzvan Ruben Iorga, Veronica Fausia Iorga, Eugen Călin, Ramona Rodica Iorga, Daniel Iordan şi Adrian Ilie, fie au promis, fie au remis instructorului auto sume de bani pentru ca acesta să intervină pe lângă poliţişti examinatori din cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatricularea Vehiculelor Giurgiu pentru a facilita promovarea de către unii dintre ei sau de către alte persoane a probei practice a examenului pentru obţinerea permisului de conducere. 

Procurorii au pus sechestru pe sumele de 300 euro şi 2.707 lei existente în trei conturi bancare ce aparţin lui Mihail Predescu, în vederea confiscării speciale. 

Dosarul se va judeca la Tribunalul Giurgiu. 

Potrivit Agerpres, procurorii anticorupţie au încheiat cu Geta Călin, Avram Iorga, Răzvan Ruben Iorga, Veronica Fausia Iorga, Eugen Călin, Ramona Rodica Iorga, Daniel Iordan şi Adrian Ilie acorduri de recunoaştere a vinovăţiei cu privire la săvârşirea infracţiunii de cumpărare de influenţă. 

×