x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Constanţa: Poluare accidentală cu combustibil naval în acvatoriul portuar

Constanţa: Poluare accidentală cu combustibil naval în acvatoriul portuar

05 Feb 2016   •   16:54
Constanţa: Poluare accidentală cu combustibil naval în acvatoriul portuar
Sursa foto: Dan Marinescu/Intact Images

Autoritatea Navală Română (ANR) a anunţat producerea unei poluări accidentale cu păcură în Portul Constanţa în timpul aprovizionării cu combustibil a unei nave.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ANR, Mona Paraschiv, vineri, în timpul unei operaţiuni de transfer a combustibilului naval, de la barja de stocare M/T Betatank, sub pavilion Cipru, la tancul de bunkerare M/Tamalthia, sub pavilion Cipru, în dana DDL 2 din Portul Constanţa, s-a produs o deversare accidentală scurgându-se în acvatoriul portuar aproximativ 300 litri de hidrocarburi.

'Combustibilul poluator a rămas în interiorul barajului plutitor ce înconjura cele două nave, fără a depăşi limitele acestuia iar echipajul a oprit transferul, urmând să colecteze păcura scursă, să o depoziteze în tanc şi să cureţe nava', a precizat purtătorul de cuvânt al ANR.

Potrivit sursei citate, o echipă de ofiţeri operativi ai Căpităniei Portului Constanţa au început investigaţiile pentru stabilirea cauzelor şi împrejurărilor producerii incidentului iar comandantul navei poluatoare, M/T Betatank, a fost amendat cu 25. 000 lei. AGERPRES

×