x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale De ce au dispărut automatele cu cafea și mâncare și ATM-urile din stațiile de metrou

De ce au dispărut automatele cu cafea și mâncare și ATM-urile din stațiile de metrou

17 Mar 2016   •   20:39
De ce au dispărut automatele cu cafea și mâncare și ATM-urile din stațiile de metrou

Automatele de sendvişuri şi cafea, dar şi ATM-urile bancare au dispărut din staţiile de metrou și multă lume se întreabă de ce.

În urma controalelor făcute de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, Metrorex i-a anunțat pe proprietarii acestor automate că nu vor mai putea comercializa produse în staţiile de metrou, pentru că împiedică evacuarea călătorilor în situaţii de urgenţă, informeaza dcnews.ro.

"Ca urmare a „PLANULUI DE MĂSURI" privind apărarea împotriva incendiilor şi protecţie civilă, întocmit de Biroul „Situaţii de Urgenţă şi Informaţii Clasificate" al S.C. METROREX S.A. Pe baza controalelor efectuate în staţiile de metrou de pe Magistralele M1, M2, M3 şi M4 de către o echipă de specialişti din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Dealul Spirii" al Municipiului Bucureşti-Ilfov, s-a constatat în procesele verbale nr. 741/397/17.09.2014 şi nr. M01.5319/29.04.2015 că: „La nivelul vestibulelor cât şi la nivelul peroanelor, au fost identificate diverse puncte de comercializare reprezentate de dozatoare, ATM-uri bancare, etc., dispuse în spaţiile accesibile publicului care, de asemenea, afectează condiţiile de acces, evacuare şi intervenţie, prin diminuarea spaţiilor liber accesibile şi prin riscul de incendiu asociat al acestora."

(...) Spaţiile vor fi eliberate pe bază de programare prealabilă pe zile şi staţii, în aceeaşi stare în care au fost preluate. Ca urmare a revizuirii fluxurilor de călători, Metrorex va stabili noi locaţii pretabile pentru activităţile comerciale, care vor fi scoase la licitaţie.", se arată în notificarea semnată de fostul director general interimar al Metrorex, Cătălin Homor.

 

×
Subiecte în articol: metrou