x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Două mari cartiere bucureștene, fără apă caldă. Ce spune Gabriela Firea

Două mari cartiere bucureștene, fără apă caldă. Ce spune Gabriela Firea

09 Iun 2016   •   15:21
Două mari cartiere bucureștene, fără apă caldă. Ce spune Gabriela Firea

Reparaţiile de la RADET trebuie să fie făcute împreună cu cele de la ELCEN, iar închiderea simultană a două CET-uri este o premieră, a declarat joi primarul ales al Capitalei, Gabriela Firea.

"În acest moment, o mare parte a Capitalei nu are apă caldă, am vorbit cu reprezentanţii de la RADET şi ELCEN, într-adevăr este o noutate, pe care aş vrea să o semnalez: în premieră au fost închise două CET-uri pentru revizie, nu doar unul, aşa cum se proceda în verile anterioare. Am spus că nu este normal să se facă revizie simultană, pentru ca atâţia oameni să sufere. I-am rugat să ia toate măsurile care se impun şi voi discuta şi cu ministrul Economiei dacă se impune. Nu vreau să mă gândesc la acţiuni neortodoxe. (...) Reparaţiile de la RADET să fie făcute împreună cu cele de la ELCEN şi nu să fie o altă perioadă de timp în care bucureştenii să nu aibă apă caldă. Mă bucur că se bate la porţi deschise. (...) Este totuşi inadmisibil ca bucureştenii să plătească erorile care s-au făcut, atât legislative, cât şi administrative, preţ de 25 de ani. Din punctul meu de vedere, aceste entităţi economice trebuie să lucreze sinergic, trebuie să aibă un management unic. Am început discuţiile pe acest subiect şi le voi continua ca primar general în funcţie", a afirmat Firea, la sediul PSD.

Ea a făcut apel la ELCEN să deblocheze din conturile lor sumele necesare şi pentru reparaţiile RADET.

"De ce? Pentru că dacă nu le eliberează în acest moment, ca lucrările să se facă simultan, şi din partea RADET-ului, atunci înseamnă că până pe 26 - 27 iunie vor fi revizii ELCEN, după care încep reparaţiile RADET. Asta înseamnă că ajungem în luna iulie fără apă caldă, nu este normal, am luat toate măsurile care se impun, deşi sunt primar ales şi abia săptămâna viitoare îmi preiau prerogativele din punct de vedere oficial, dar am crezut normal, ca senator şi ca cetăţean, să fac aceste demersuri şi sper ca în perioada următoare, adică în cât mai puţin timp, să se remedieze. (...) Considerăm că şi acestea sunt reparaţii urgente, prin urmare se pot elibera pe cale legală fonduri şi pentru reparaţiile RADET, astfel încât în această perioadă de vară să se încheie toate şi să nu trebuiască să prelungim perioada în care bucureştenii nu au apă caldă. Eu am adresat rugămintea reprezentanţilor ELCEN şi o voi face şi către Ministerul Economiei să urgenteze aceste lucrări în primul rând şi esenţial este să se lucreze doar la un CET. Nu este normal să fie închise două CET-uri atât de mari, cum sunt Sudul şi Grozăveştiul în acelaşi moment, niciodată nu s-a întâmplat aşa ceva. Îmi pun şi eu întrebarea de ce s-a decis acest lucru exact acum. Sper că nu este vreun avertisment", a subliniat Gabriela Firea.

Întrebată dacă poate merge în sediul PMB să vadă care e situaţia, aceasta a răspuns: "Din câte am înţeles, de la jurişti, primarul interimar îşi încheie mandatul mâine de dimineaţă, prin urmare ce aş mai putea să vorbesc? Dacă domnia sa voia să facă ceva, o făcea până acum. Eu m-am întâlnit cu reprezentanţii RADET şi ELCEN încă din perioada în care eram candidat, pentru că, în calitate de senator, eram interesată de toate aceste subiecte şi, de asemenea, mă întâlnesc şi astăzi, ca primar ales. Cu alte cuvinte, săptămâna viitoare, în calitate de primar general în funcţie, cu siguranţă că vom avea şi mai multe întâlniri, dar eu am făcut-o deja". AGERPRES

×
Subiecte în articol: radet apa calda gabriela firea