x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Explozie de infectați cu noul coronavirus, la un centru de îngrijire și asistență din Olt

Explozie de infectați cu noul coronavirus, la un centru de îngrijire și asistență din Olt

15 Sep 2020   •   20:30
Explozie de infectați cu noul coronavirus, la un centru de îngrijire și asistență din Olt

Un număr de 44 de persoane, din care 43 de beneficiari și un angajat, au fost infectate cu noul coronavirus la Centrul de Îngrijire și Asistență Spineni, județul Olt.

Prefectura Olt anunță că, luni, la Centrul de Îngrijire și Asistență Spineni din cadrul Direcţiei Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGSAPC) Olt s-a inregistrat primul caz confirmat COVID-19.

Acesta este un beneficiar care a fost internat în Spitalul Județean de Urgență Slatina pentru simptomatologie specifică infectării cu virusul SARS-CoV-2.

DSP Olt a declanșat o anchetă epidemiologică, iar în urma testării tuturor beneficiarilor și angajaților a rezultat un număr de 44 cazuri pozitive, dintre care 43 beneficiari și 1 asistent medical.

Astfel, s-a dispus carantinarea centrului pentru o perioada de 14 zile, începând de marți, izolarea la locul de muncă a celor 34 de salariați prezenți în centru la declanşarea anchetei epidemiologice, internarea tuturor cazurilor pozitive în cele 2 unităţi sanitare de profil (Secţie COVID-19 a Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina şi Spital suport COVID-19: Spitalul Municipal Caracal).

De asemenea, s-a dispus restrângerea activităţii într-un pavilion pentru pacienţii şi personalul cu rezultat negativ, iar spațiile rămase libere vor fi decontaminate miercuri.

„S-a mai dispus carantinarea la domiciliu a personalului care a intrat în contact direct cu cazuri confirmate, care a fost investigat, sub supravegherea medicilor de familie și repetarea testării în ziua a VIII-a a tuturor persoanelor carantinate, atât în centru, cât şi la domiciliu”, au mai arătat reprezentanții Prefecturii Olt.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: infectii COVID-19