x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Expoziție de scrisori, corespondență oficială și cărți poștale cu ocazia Zilei Mondiale a Poştei

Expoziție de scrisori, corespondență oficială și cărți poștale cu ocazia Zilei Mondiale a Poştei

06 Oct 2017   •   17:30
Expoziție de scrisori, corespondență oficială și cărți poștale cu ocazia  Zilei Mondiale a Poştei

Poştaşii cărăşeni au sărbătorit, vineri, Ziua Mondială a Poştei, printr-o expoziţie de scrisori, corespondenţă oficială şi cărţi poştale, organizată în foaierul Consiliului Judeţean Caraş-Severin.

'Am sărbătorit, la Reşiţa, Ziua Mondială a Poştei. În 1874, la Berna, a avut loc înfiinţarea Uniunii Poştale Universale, România făcând parte dintre cele 22 de state, iar mai târziu, în 1969, la Tokyo a avut loc Congresul Universal Postal Union, unde s-a hotărât ca în data de 9 octombrie să se sărbătorească Ziua Mondială a Poştei. Noi am sărbătorit-o, însă, acum, pentru că pe 9 octombrie suntem liberi', a declarat Maria Petcu, directorul Oficiului Judeţean de Poştă Caraş-Severin.

Chiar dacă Poşta Română se confruntă cu noi provocări, precum noi media, servicii de corespondenţă private, directorul Oficiului Judeţean de Poştă Caraş-Severin a asigurat că Poşta Română rămâne în continuare un serviciu de încredere.

'Concurenţa este foarte mare, dar suntem încă puternici, preţurile sunt atractive, iar salariaţii sunt oameni de o calitate superioară', a afirmat Maria Petcu.

În prezent, Oficiul Poştal din Caraş-Severin are în prezent 352 de angajaţi şi o reţea care acoperă întregul teritoriu al judeţului.

'Am participat cu emoţie la sărbătorirea în avans a Zilei Mondiale a Poştei. Mă bucur că am fost prezent şi acum, ca de fiecare dată, la această aniversare, şi pentru faptul că m-am reîntâlnit cu foştii mei colegi de la Oficiul Judeţean de Poştă Caraş-Severin. În plus, am fost martorii unei expoziţii inedite, prin care a fost scos în evidenţă rolul pe care Poşta Română l-a avut în societate de-a lungul timpului', a precizat preşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Silviu Hurduzeu, care a condus, în trecut, Oficiul Judeţean de Poştă Caraş-Severin.  

Pentru a marca acest eveniment, Direcţia Judeţeană a Arhivelor Naţionale Caraş-Severin a organizat o expoziţie cu scrisori, cărţi poştale şi corespondenţă oficială, printre care şi singura scrisoare în limba turcă, păstrată pe teritoriul judeţului, trimisă de la Ofiţerul de gardă de la Ada Kaleh către superiori din Timişoara, cu privire la încălcarea graniţei în apropiere de Orşova.

'În colaborare cu Poşta Română Caraş-Severin, am organizat o expoziţie în care am încercat să aducem documente şi din sfera oficială, dar şi din cea particulară, pentru a încerca să ilustrăm, şi ca diversitate, şi ca vechime, în timp, activitatea acestei instituţii. Sunt documente care au fost trimise de pe front, din lagărele de prizonieri, sunt telegrame, cărţi poştale de la începutul secolului al XX-lea, practic, o părticică din istoria acestei instituţii', a precizat Ovidiu Roşu, directorul Direcţiei Judeţene a Arhivelor Naţionale Caraş-Severin. AGERPRES

×
Subiecte în articol: Zilei Mondiale a Poştei