x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Cazul Hoghiz: O femeie a murit strangulată, cealaltă în urma arsurilor

Cazul Hoghiz: O femeie a murit strangulată, cealaltă în urma arsurilor

de Redacția Jurnalul    |    18 Dec 2023   •   12:30
Cazul Hoghiz: O femeie a murit strangulată, cealaltă în urma arsurilor

Procurorii din Brașov susțin că, în cazul celor două femeie găsite moarte vineri, că fiica de 24 de ani a murit strangulată, iar mama ei de 45 de ani a murit în urma arsurilor.

Potrivit Parchetului de pe lângă Tribunalul Brașov, cele două victime care au decedat în împrejurări violente vineri în comuna Hoghiz sunt mamă şi fiică.

Conform concluziilor preliminare ale medicului legist, fiica, în vârstă de 24 de ani, a decedat în jurul orei 14.00-16.00, în urma unei insuficienţe cardio-respiratorii acute, consecinţa unei asfixii mecanice prin strangulare, cu un corp dur alungit, de către o altă persoană. Aceeași sursă arată că mama, în vârstă de 45 de ani, a decedat în jurul orei 15.00-17.00, în urma unei insuficienţe cardio-respiratorii acute, consecinţa unor arsuri de căi respiratorii superioare, ca urmare a unor arsuri prin flacără; la autopsie s-au constatat arsuri prin flacără pe întreaga suprafaţă corporală (carbonizare parţială).

Din cercetările efectuate la faţa locului a rezultat că lângă mamă, care prezenta arsuri mai ales în partea superioară a corpului, se afla un recipient de plastic (pet de 5 litri) carbonizat, în care anterior s-ar fi aflat combustibil şi care avea dopul desfăcut, precum şi o cutie de chibrit, arată procurorii.

„Din audieri s-a stabilit că evenimentul s-a produs când soţul femeii, respectiv tatăl celeilalte victime se afla în cursă pe raza jud. Prahova. Acesta ar fi avut o ultimă discuţie telefonică cu soţia sa în jurul orei 16.00 care i-ar fi trezit suspiciuni că la domiciliu se întâmplase ceva rău. Imediat după aceea a apelat-o pe fiica sa, care nu i-a răspuns, lucru care l-a determinat să apeleze la martorii care au descoperit cadavrul soţiei şi apoi au alertat poliţia”, a transmis parchetul.

Cercetările sunt realizate de un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brașov, care beneficiază de sprijinul poliţiştilor din cadrul IPJ Brașov - Serviciul de Investigații Criminale, Serviciul Criminalistic şi Secţia Rurală Hoghiz.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: femei moarte