x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale O femeie din Târgu Neamț a născut prin cezariană. Ea a fost operată acasă de soț și soacră

O femeie din Târgu Neamț a născut prin cezariană. Ea a fost operată acasă de soț și soacră

de Redacția Jurnalul    |    18 Mai 2023   •   14:45
O femeie din Târgu Neamț a născut prin cezariană. Ea a fost operată acasă de soț și soacră

O femeie din Târgu Neamț a născut prin cezariană acasă. Ea a fost ajutată de soț și soacră.

O femeie din Târgu Neamţ a născut prin cezariană, acasă, operată de soţ şi soacră

Operația a fost realizată de soțul ei și de soacră, cu ustensile medicale achiziționate de pe internet. În urma intervenției, femeia a sângerat puternic iar familia a chemat ambulanța. Acum aceata se află internată în spital și este în stare bună. potrivit antena3CNN.

Familia a explicat motivul acestei acțiuni riscante prin faptul că nu are încredere în medicii români. Atât mama nou-născutului, cât și tatăl și bunica au lucrat în domeniul sanitar în străinătate. Cuplul mai are 4 copii. 

O altă femeie, în vârstă de 42  de ani din Piatra Neamț, a murit zilele trecute după ce a născut acasă, fiind asistată de o moașă găsită pe internet. O altă tânără, de 34 de ani a ajuns la terapie intensivă din același motiv. 

După femeia de 42 de ani din Piatra Neamț, care a murit după ce a născut acasă, o altă tânără, de 34 de ani, este la terapie intensivă din aceeași cauză. Femeii din Târgu Neamţ, însărcinată cu al cincilea copil, i s-a făcut cezariană la domiciliu.

Studiile OMS arată că numărul nașterilor la domiciliu este în creștere. Cele mai multe sunt în Olanda, unde reprezintă 16,3% din totalul nașterilor, urmată de Danemarca 14,73% și Germania 12,17%.

În România procentul este sub 2%. În anul 2019 au exista 591 de cazuri dar numai o parte dintre femei au născut acasă din propria dorință. Însă țara noastră se află pe primul loc a mortalitatea infrantilă din UE, cu circa 2%.

 

×
Subiecte în articol: targu neamt cezariana nastere acasa