x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Galați: Trei noi fluxuri de vaccinare, cu Moderna, deschise de luni în județ

Galați: Trei noi fluxuri de vaccinare, cu Moderna, deschise de luni în județ

14 Mar 2021   •   15:40
Galați: Trei noi fluxuri de vaccinare, cu Moderna, deschise de luni în județ
Sursa foto: Lucian Alecu

Trei noi fluxuri de vaccinare pentru administrarea vaccinului Moderna vor fi deschise de luni în județul Galați. Noile centre vor funcționa în orașul Tecuci și în localitățile Ivești și Corod, au anunțat autoritățile.

Potrivit Prefecturii Galați, cele trei centre vor fi deschise la Tecuci (Sala de spectacole I. Petrovici), Iveşti (Căminul Cultural) şi Corod (strada Ştefan cel Mare). Procesul de vaccinare va începe luni dimineața, iar capacitatea de vaccinare a fiecărui cabinet este de 60 de persoane pe zi.

Programarea la noile centre poate fi făcută de persoanele vulnerabile care, potrivit Strategiei naţionale de vaccinare împotriva COVID-19, fac parte din Etapa a II-a, respectiv persoane cu vârsta peste 65 de ani, persoanele aflate în evidenţe cu boli cronice, cu vârsta minimă de 18 ani, persoane încadrate într-un grad de handicap, însoţitorii acestora şi persoanele care locuiesc la acelaşi domiciliu cu acestea.

Prefectura Galați precizează că modalităţile de programare la vaccinare sunt cele deja cunoscute, respectiv individual, prin aparţinători sau prin direcţiile de asistenţă socială de la nivelul primăriilor, prin intermediul platformei informatice, a medicului de familie/ curant, cât şi prin call center sau la numerele de suport destinate fiecărui judeţ în parte, disponibile pe platforma de informare.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: fluxuri de vaccinare