x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Grave alunecări de teren într-o comună din Gorj

Grave alunecări de teren într-o comună din Gorj

11 Mar 2016   •   11:48
Grave alunecări de teren într-o comună din Gorj

Dealurile Gorjului continuă să o ia la vale odată cu încălzirea vremii și cu ploile de primăvară, care accentuează fenomenul de eroziune a solului, scrie gorjeanul.ro.


După problemele de la începutul săptămânii de la Logrești acum au apărut aceleași probleme și la Bumbești Pițic. Aici s-au reactivat alunecările de teren de anul trecut, când o casă a fost complet distrusă. Acum alte patru gospodării sunt în pericolul de a fi rase de pe suprafața pământului. De altfel, o parte dintr-o casă, ce părea a fi destul de solidă, a și fost înghițită de pământul care a luat-o la vale iar membrii a patru familii au fost evacuați în cursul zilei de ieri.


Oamenii s-au dus la rude, autoritățile oferindu-le cazare la școala sau căminul din sat. Unii dintre sinistrații de anul trecut aștepteaptă și acum ajutoarele care le-au fost promise în primăvara lui 2015.


„Acum s-a întâmplat din nou. Ne-au promis că ne fac casă, că ne aduc o rulotă, dar nu au adus nimic. Au băgat umplutură unde s-a surpat anul trecut, iar acum după ploile astea, s-a dus totul la vale și iar suntem pe drumuri”, s-a plâns o bătrână care și-a văzut locuința năruită sub ochii săi.


Primarul Michi Nioață spune că terenul s-a scufundat circa 10 metri, situația fiind una extrem de gravă. El afirmă că un modul care a fost adus pentru sinistrați a rămas neutilizat, nimeni nefiind interesat până acum să se mute în el.

 

×