x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Harghita: Două localităţi fără curent, după ce un brad a căzut peste pe linia electrică

Harghita: Două localităţi fără curent, după ce un brad a căzut peste pe linia electrică

29 Oct 2017   •   13:30
Harghita: Două localităţi fără curent, după ce un brad a căzut peste pe linia electrică

Localităţile Şicasău şi Liban au rămas duminică dimineaţa fără curent electric, după ce un brad a căzut peste liniile electrice, în urma vântului puternic, a anunţat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Harghita, Alina Ciobotariu.

Potrivit oficialului citat, localitatea Şicasău este nealimentată parţial iar localitatea Liban total, fiind afectată reţeaua de joasă tensiune şi 9 posturi de transformare. Un echipaj Electrica se află la faţa locului pentru remedierea defecţiunilor.

De asemenea, în zonele înalte ale judeţului Harghita a nins, iar drumarii au intervenit cu material antiderapant.

Reprezentanţii Secţiei de Drumuri Naţionale Harghita au precizat că pe DN 13 B, Praid-Bucin-Gheorgheni, au fost împrăştiate 5 tone de material antiderapant, stratul de zăpadă de pe carosabil fiind de 0-1 cm. În alte zone ale judeţului se înregistrează ploi şi lapoviţă.

Prefectul Jean-Adrian Andrei a dat asigurări în această săptămână că autorităţile locale şi instituţiile cu atribuţii în domeniu din judeţul Harghita sunt pregătite pentru a asigura ''viabilitatea'' drumurilor publice pe timpul iernii.

Judeţul Harghita se află de duminică dimineaţă sub cod portocaliu de vânt puternic, ninsori viscolite şi strat consistent de zăpadă, ce vizează zonele montane. AGERPRES

,.

×