x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Iaşi: De luni încep să circule autobuze şi tramvaie cu menţiunea "Cursă specială pentru elevi şi studenţi"

Iaşi: De luni încep să circule autobuze şi tramvaie cu menţiunea "Cursă specială pentru elevi şi studenţi"

01 Oct 2017   •   14:50
Iaşi: De luni încep să circule autobuze şi tramvaie cu menţiunea "Cursă specială pentru elevi şi studenţi"

Reprezentanţii Societăţii de Transport Public Iaşi vor introduce, începând de luni, curse speciale pentru elevi şi studenţi pe traseele 3, 42, 36, 8, 9. 

Primarul Mihai Chirica a declarat că va suplimenta mijloacele de transport pe rutele pe care circulă de obicei elevii şi studenţii. Pentru a evita aglomeraţia şi îmbarcarea altor persoane, tramvaiele şi autobuzele introduse suplimentar vor purta indicatoare de traseu cu menţiunea "Cursă specială pentru elevi şi studenţi". 

Astfel, Iaşiul este primul oraş din ţară în care vor circula mijloace de transport destinate doar elevilor şi studenţilor. Persoanele vârstnice sau adulţii vor putea urca în autobuzele sau tramvaiele cu inscripţia "Cursă specială pentru elevi şi studenţi" doar dacă însoţesc copii mici. 

Potrivit edilului, aceste mijloace de transport vor circula doar dimineaţa, numărul acestora urmând a fi suplimentat în funcţie de solicitări. 

Astfel pe traseul de tramvaiului 3, care circulă pe ruta Dancu - Tătăraşi - Gară vor fi introduse suplimentar trei astfel de mijloace de transport, cu plecări din Dancu la orele 7,10, 7,20 şi 7,30. Alte trei autobuze suplimentare vor fi introduse, între orele 7,00 - 7,40, pe ruta 42, dintre CUG I - Tudor Vladimirescu - Copou. De asemenea, două autobuze vor circula suplimentar pe traseul 36 Dacia - Gară - Copou - Breazu, cu plecare din Dacia la orele 7,10 şi 7,17. Pe traseul tramvaiului 8  Baza 3 - Tudor Vladimirescu - Copou va intra suplimentar un tramvai, cu plecare din Baza 3 spre Copou la ora 7,15. O altă rută pe care a fost suplimentat numărul tramvaielor este cea de pe traseul 9 Tehnopolis - Podu Roş - Copou, cu plecare de la Tehnopolis spre Copou la orele 7,10 şi 7,20. AGERPRES

×