x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Iași: Singurul spital ROL3 din sud-estul Europei este gata

Iași: Singurul spital ROL3 din sud-estul Europei este gata

07 Sep 2020   •   20:19
Iași: Singurul spital ROL3 din sud-estul Europei este gata

Spitalul modular de la Iaşi e gata, la cinci luni de când a fost anunțată achiziționarea lui. Acesta are 256 de paturi, dintre care 103 pentru ATI și este singurul spital ROL3 din România şi din sud-estul Europei.

Mai trebuie obținută autorizația de la DSP și, de asemenea, aprobată organigrama și bugetul. Spitalul modular este secție exterioară a Spitalului de Boli Infecțioase din Iași.

„Trebuie să facem un dosar care va fi depus la DSP, după ce vom primi autorizarea de funcţionare şi se va îndeplini tot ceea ce înseamnă condiţie esenţială pentru această nouă locaţie va trebui să mergem în plenul Consiliului Judeţean pentru a aproba organigrama, pentru a aproba o rectificare de buget. Sunt nişte paşi pe care noi sperăm să îi facem cât mai repede cu putinţă”, a declarat Carmen Dorobăţ, managerul Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi, citată de Mediafax.

La capacitate maximă, singurul spital ROL3 din ţară ar avea nevoie de 350 de angajaţi, dar cadrele medicale vor fi detaşate din spitalele din Iaşi, în funcţie de câţi pacienţi sunt internaţi acolo.

Spitalul a costat 13,2 milioane de euro, iar investiția ar putea fi recuperată din fonduri europene.

 

 

×
Subiecte în articol: spital ROL 3