x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale 'Nu mai există pericol de propagare, incendiul a fost localizat, iar flăcările limitate"

'Nu mai există pericol de propagare, incendiul a fost localizat, iar flăcările limitate"

de Redacția Jurnalul    |    20 Dec 2022   •   21:36
 'Nu mai există pericol de propagare, incendiul a fost localizat, iar flăcările limitate"
Sursa foto: Facebook Sergiu Răzvan

UPDATE: 'Nu mai există pericol de propagare, incendiul a fost localizat"

UPDATE 4: 'Nu mai există pericol de propagare, incendiul a fost localizat, iar flăcările limitate. Au fost afectați cam 1000 de mp, pagubele sunt însemnate. Din fericire, o singură persoană a solicitat asistență medicală pentru o plagă la mână", transmite ISU Cluj.

UPDATE 3: Cătălin Sălăgean, consilier județean Cluj

" - incendiu în Tetarom I Cluj-Napoca

- incendiu în Tetarom I Cluj-Napoca

- incendiu în Tetarom I Cluj-Napoca

În incendiul din septembrie anul acesta au fost rănite două persoane. În celelalte două incendii nu au fost victime, însă pagubele materiale au fost uriașe. Incendiul de azi a fost atât de puternic încât a fost nevoie și de ajutorul pompierilor din Alba și Sălaj.

Nu e deloc firesc și e dincolo de coincidență ce se întâmplă la Tetarom. În opinia mea, e o problemă sistemică. Ceva nu se face bine sau nu se face deloc.

Te-ai fi așteptat ca, dacă nu după primul, măcar după al doilea incendiu să se fi luat măsurile necesare de prevenire. Dar nu! Nici n-au trecut trei luni și iar arde o hală în Tetarom.

E inadmisibil ca lucrurile să continue așa. Consiliul Județean Cluj este acționar majoritar al Tetarom și este inclusiv responsabilitatea mea de consilier județean să mă asigur că cei responsabili de administrarea parcului industrial măcar de data asta vor lua în serios implementarea tuturor măsurilor de prevenire a incendiilor."

UPDATE 2: ISU Cluj transmite că peste 70 de pompierii din cadrul a patru subunități de intervenție ale pompierilor clujeni intervin marți seara pentru stingerea incendiului care a cuprins o hală cu funcțiuni mixte din Parcul Tetarom I din municipiul Cluj-Napoca.

La fața locului acționează șapte autospeciale de stins incendii, trei autoscări și două echipe SMURD.

De asemenea, au fost solicitate în sprijin două autospeciale pentru stins incendii din cadrul ISU Alba și una din cadrul ISU Sălaj.

Până în prezent nu au fost persoane care să solicite consult medical.

ISU Cluj arată că focarele incendiului au fost limitate și se lucrează în continuare cu un dispozitiv mărit pentru lichidarea acestora.

UPDATE 1: COMUNICAT DE PRESĂ/Tetarom SA/20/12/2022

"Cu privire la incendiul izbucnit în această seară într-una din halele situate în Parcul Industrial Tetarom I, situat în Tăietura Turcului Nr. 47, Tetarom SA precizează faptul că hala nu aparține companiei Tetarom ci este proprietatea unei societăți comerciale care deține terenul în concesiune. Aceasta la rândul ei a subînchiriat jumătate din suprafață unei alte societăți.

În momentul de față ISU Cluj face eforturi susținute pentru a stinge focul intervenind cu mai multe autospeciale. Încă nu pot fi stabilite cauzele acestui incendiu iar acest lucru va fi comunicat de către reprezentanții ISU.

Sperăm ca incendiul să fie stins în cel mai scurt timp iar pagubele să fie cât mai mici. Noi, compania Tetarom suntem alături de clientul nostru și îi oferim tot sprijinul logistic necesar pentru a controla situația și a proteja arealul din zonă."

Stire initială:Un incendiu de proporții a izbucnit marți seara într-o hală din Parcul Tetarom, din Cluj-Napoca. Mai multe forțe de intervenție au fost trimise în zonă.

ISU Cluj a fost anunțat de faptul că a izbucnit un incendiu în incinta unei hali din parcul Tetarom.

La fața locului au fost dislocate patru autospeciale de stins incendii.

Deocamdată nu se știe din ce cauză a izbucnit incendiul.

stire în curs de actualizare

Incendiu Cluj

incendiu

(sursa: Mediafax)

×