x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale ISU Alba: Apa din Tăul Mare de la Roșia Montană a scăzut cu peste 5 metri. Localnicii s-au întors la casele lor

ISU Alba: Apa din Tăul Mare de la Roșia Montană a scăzut cu peste 5 metri. Localnicii s-au întors la casele lor

09 Oct 2022   •   07:09
ISU Alba: Apa din Tăul Mare de la Roșia Montană a scăzut cu peste 5 metri. Localnicii s-au întors la casele lor
Sursa foto: Facebook ISU Alba

După mai bine de șase zile de muncă neîntreruptă, în condiții foarte dificile, s-a reușit scăderea cotei lacului de acumulare cu peste 5 metri recomandați de specialiști, transmite Inspectoratul pentru Situații de Urgență Alba.

 

Aproximativ 150 de pompieri, alături de reprezentanții CJSU (SGA, IPJ, IJJ, autorităţile locale, operatori economici și voluntari rescue 4x4) au lucrat mai bine de șase zile pentru golirea lacului Tăul Mare din comuna Roșia Montană, pentru ca cetățenii evacuați din calea pericolului să poată reveni la casele lor:

"Munca asidua a tuturor celor implicați nu a fost in zadar astfel că locuitorii din Roșia Montană s-au putut întoarce la casele lor in siguranță.

Pentru noi, siguranța populației este pe primul loc!

Felicitări tuturor! Ați dovedit și de această dată că dragostea și grija față de cei aflați în dificultate rămân repere definitorii ale salvatorilor de profesie", au scris pe pagina de Facebook a instituției reprezentanții ISU Alba.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

×
Subiecte în articol: roşia montană Tăul Mare ISU Alba