x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Justiţia suceveană a eliberat din arestul preventiv un pedofil şi 3 violatori

Justiţia suceveană a eliberat din arestul preventiv un pedofil şi 3 violatori

19 Mai 2016   •   16:35
Justiţia suceveană a eliberat din arestul preventiv un pedofil şi 3 violatori
Sursa foto: Foto: obiectivdesuceava.ro

Curtea de Apel Suceava a admis contestația formulată de inculpatul Marius Costel Dumitriu, de 37 de ani, din comuna Adâncata și a înlocuit măsura arestării preventive luate de Tribunalul Suceava față de acesta cu cea a controlului judiciar. Astfel, individul cercetat pentru „pornografie infantilă”, „corupere sexuală a minorilor” și „racolarea minorilor în scopuri sexuale” a scăpat de arestul poliției după mai puțin de o săptămână de la încarcerare. Decizia magistraților este definitivă. Marius Costel Dumitriu nu are dreptul de a părăsi limita județului Suceava. După ce a aflat că bărbatul va fi eliberat, conducerea DGASPC Suceava a hotărât să-i suspende contractul de muncă pe durata anchetei penale, scrie obiectivdesuceava.ro.

Judecătorii de la Tribunalul Suceava au fost și ei la fel de îngăduitori precum colegii lor de la Curte. Aceștia i-au lăsat în libertate pe Alexandru Mireuță, Alexandru C. și Horia T., care la sfârșitul săptămânii trecute au fost arestați preventiv, în sarcina lor fiind reținute infracțiunile de „viol” și „proxenetism”. Bătrânul Mireuță, în vârstă de 83 de ani, fost primar al orașului Solca, a declarat la intrare în Palatul de Justiție Suceava că minora pe care ar fi violat-o i-a spus că are 18 ani împliniți. „Dacă știam că e minoră nu o primeam nici măcar în curte”, susținea sus și tare Alexandru Mireuță.

Procurorii au stabilit că minora R.A., persoană instituționalizată la Centrul de Plasament „Mihail și Gavril” din orașul Solca și diagnosticată cu grave tulburări de comportament cu pulsiuni, fenomene anxioase și intelect la limită, aflată sub tratament medical psihiatric, se deplasa pe strada din apropierea Centrului de Plasament când a fost acostată de minorul  Alexandru C., de 16 ani, instituționalizat la același centru și Horia T., de 17 ani, din localitate, care i-au propus să meargă cu ei la locuința lui Alexandru Mireuță pentru a întreține relații sexuale contra sumei de 150 de lei. Fata a refuzat inițial, dar cei doi minori au insistat amenințând-o că dacă nu merge cu ei va avea de suferit.

Ajunși acasă la inculpatul Alexandru Mireuță, minorii Horia T. și Alexandru C. i-au dat copilei să bea circa cinci pahare de vin, condiții în care, având în vedere afecțiunile de care suferă și tratamentul medicamentos pe care îl urma, victima a fost adusă în stare de inconștiență. Ulterior, profitând de starea minorei și de imposibilitatea acesteia de a se apăra ori de a-și exprima voința, aceasta a fost transportată în una dintre camerele locuinței bătrânului, unde atât acesta, cât și minorii Horia T. și Alexandru C. au întreținut pe rând relații sexuale cu R. A., minorii primind ulterior de la inculpatul Alexandru Mireuță suma de 150 de lei și o sticlă de vin.

×