x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Maramureș: Festivalul Castanelor prelungit până pe 15 octombrie

Maramureș: Festivalul Castanelor prelungit până pe 15 octombrie

05 Oct 2017   •   14:48
Maramureș: Festivalul Castanelor prelungit până pe 15 octombrie

Primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheş, a anunţat, joi, în cadrul şedinţei de îndată a Consiliul Local, că Festivalul Castanelor, programat pentru perioada 6 - 8 octombrie se prelungeşte până pe data de 15 octombrie, conform deciziei forului local.

"Festivalul Castanelor se prelungeşte până pe 15 octombrie, iar în perioada 13-15 octombrie vor avea loc o serie de concerte la scenă, în aer liber", a menţionat Cătălin Cherecheş.

Edilul a precizat, cu acelaşi prilej, că în ziua deschiderii evenimentului, pe 6 octombrie, nu va mai avea loc şedinţa festivă a CL Baia Mare şi tradiţionala paradă, debutul manifestării fiind marcat de târgul meşterilor populari, producătorilor de produse tradiţionale şi o expoziţie floricolă.

Potrivit lui Cherecheş, contractarea artiştilor care vor evolua în cele două etape a Festivalului Castanelor - 6-8 şi 13-15 octombrie - se va face prin Teatrul Municipal Baia Mare şi Ansamblul Folcloric Naţional "Transilvania".

Totodată, Consiliul Judeţean Maramureş a decis miercuri să aloce suma de 50.000 de lei pentru acest eveniment Ansamblului Folcloric Naţional " Transilvania", aflat în coordonarea forului judeţean.

Primăria municipiului Baia Mare a alocat din bugetul local suma de 2,4 milioane de lei pentru eveniment, însă după retragerea firmei care a câştigat organizarea festivalului, a fost nevoită să amâne cu o săptămână startul evenimentului.

Festivalul Castanelor se va desfăşura în Piaţa Millenium (Centrul Vechi al oraşului) şi pe bulevardul Unirii, în zona centrală a urbei.

Conform unui program provizoriu anunţat de primărie, la festival vor concerta Gaşca Zurli, Dirty Shirt, BUG Mafia, Lidia Buble, Delia, Zdob şi Zdub, Holograf, Thomas Anders (Modern Talking), Carla's Dreams, Direcţia 5, Nicoleta Nucă, Alina Eremia, Voltaj, What's Up, Cargo, Ruby, Andra, trupe şi cântăreţi ai Ansamblul Folcloric Naţional " Transilvania". Toate concertele vor fi încheiate de DJ-i români.

Festivalul Castanelor este considerat cel mai important eveniment cultural din judeţul Maramureş, care se desfăşoară anual, fără întrerupere, de 25 de ani. Iniţial, evenimentul a purtat numele de "Toamna băimăreană", "Sărbătoarea Castanelor" ca apoi să fie denumit Festivalul Castanelor. AGERPRES

×
Subiecte în articol: Festivalul Castanelor